Το επόμενο λογισμικό iDrive 9 της BMW θα βασίζεται στο Android

Το επόμενο λογισμικό iDrive 9 της BMW θα βασίζεται στο Android

Η είδηση αυτή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, η υπάρχουσα, όγδοη γενιά όμως του iDrive φημολογείται πως θα γνωρίσει τον αντικαταστάτη της σε περίπου δύο μήνες από σήμερα.

Η πληροφορία αυτή προέρχεται από το BMWblog, το οποίο θεωρείται αρκετά αξιόπιστη πηγή. H BMW δρομολογεί την επόμενη γενιά του λογισμικού που τρέχει στα infotainment της. Αυτή θα προσφέρει ένα νέο interface, νέες λειτουργίες, app store αλλά το σημαντικότερο είναι πως η βάση της θα σταματήσει να στηρίζεται στο Linux. Οι Βαυαροί πήραν τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσουν στο Android. 

Αρχικά, το νέο λογισμικό θα τοποθετηθεί στη νέα Σειρά 1, ενώ σύντομα θα το λάβουν η επόμενη Σειρά 2 και τα νέα μοντέλα της MINI. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να υποστήριξε ο Stephen Durach, Head of Connected and Digital car experience, στα πλαίσια της έκθεσης CES 2023. Μην περιμένετε όμως να το δείτε σε παλαιότερα μοντέλα, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα παίξει. 

Αυτοκίνητα όπως η τριάρα αλλά και μεγαλύτερα, των Σειρών 5 και 7 δεν μπορούν να δεχτούν αυτή την αναβάθμιση καθώς τα συστήματά τους βασίζονται στο Linux και μία τέτοια αλλαγή θα απαιτούσε πιθανά διαφορετικό hardware πέρα από την ενημέρωση του software. Η BMW, ωστόσο, δεν πρόκειται να αφήσει και αυτούς τους πελάτες της δυσαρεστημένους. 

idrive

Παράλληλα με το iDrive 9 εξελίσσει μία έκδοση iDrive 8.5, η οποία θα βασίζεται μεν στο Linux αλλά θα προσφέρει το ίδιο interface και θα μοιάζει πανομοιότυπη. Φυσικά μην περιμένετε σε αυτή πρόσβαση στο νέο app store αλλά και πάλι, οι περιορισμοί που θα έχει έναντι της 9 θα είναι ήσσονος σημασίας για τους πολλούς. 

Τώρα για τη χειριστήρια, κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Η έλλειψη του κλασικού περιστροφικού διακόπτη στη Χ1 θορύβησε πολλούς και αρκετοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην επιλογή της BMW να προσφέρει έλεγχο αποκλειστικά από την οθόνη. Η βαυαρική φίρμα, πάντως, εργάζεται ώστε να αναβαθμίσει τον φωνητικό έλεγχο των μοντέλων της. Ευελπιστεί να φτάσει σε ένα σημείο όπου θα είναι ευκολότερο να ζητάς αυτό που θες από το αυτοκίνητό σου, από το να πατάς κουμπιά για να το κάνεις ο ίδιος. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube