Επιστροφή στην κανονικότητα για την Συμμαχία Renault Nissan

Επιστροφή στην κανονικότητα για την Συμμαχία Renault Nissan

Συνεχίζεται με κανονικούς ρυθμούς η παραγωγή μετά την προχθεσινή κυβερνοεπίθεση.

Η Renault δήλωσε ότι το 90% των εργοστασίων της λειτούργησαν κανονικά σήμερα το πρωί, μιας και είχε διακόψει την παραγωγή σε Γαλλία και Ρουμανία για να αποτρέπει την εξάπλωση του ransomware.

Πιο συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία διέκοψε το Σάββατο την παραγωγή σε μερικά εργοστάσια της για να μπορέσει να σταματήσει την κυβερνοεπίθεση που είχε δεχθεί την Παρασκευή το μεσημέρι.

Άλλο ένα εργοστάσιο της Συμμαχίας που επηρεάστηκε από αυτού του είδους την επίθεση είναι το αυτό της Nissan στο Sunderland της Μεγάλης Βρετανίας.

Η επίθεση επηρέασε τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβάνοντας το Ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας και την FedEx στις ΗΠΑ.

Εκπρόσωποι του εργοστασίου της Renault στο Sandouville της Ν. Γαλλίας, δήλωσαν στα γαλλικά Μ.Μ.Ε. ότι η παραγωγή του Σαββάτου ανεστάλη. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζεται το Trafic και διάφορες παραλλαγές του, αλλά όπως ανέφερε ο προϊστάμενος εργοστασίου δεν υπήρξε μεγάλη «ζημιά» μιας και δεν είχε προγραμματιστεί πλήρης παραγωγή για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Διακοπή λειτουργίας υπέστη και το εργοστάσιο της Renault στο Novo Mesto της Σλοβενίας, που κατασκευάζει τα Twingo και Clio.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube