Επίσημο: Νέο Nissan X-Trail [video]

Επίσημο: Νέο Nissan X-Trail [video]

Η επόμενη γενιά του μεγάλου SUV της Nissan αναμένεται στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2022, ενώ θα εφοδιάζεται με νέα σύνολα, τεχνολογίας ePower.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες -για την ευρωπαϊκή περιοχή- παρουσίες στη διεθνή έκθεση της Σαγκάης, είναι αυτή του νέου Nissan X-Trail που όπως περιμέναμε είναι πανομοιότυπο με το αμερικανικό Nissan Roque. Στην τέταρτη πλέον γενιά του, το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-C, της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, την ίδια που χρησιμοποιεί και το νέο Nissan Qashqai

Τις ακριβείς διαστάσεις του ακόμα δεν τις γνωρίζουμε, καθώς η ιαπωνική εταιρία δεν έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά της. Αυτό που γνωρίζουμε, ωστόσο,  είναι πως θα διατηρηθεί η, προαιρετική, επταθέσια διάταξη, παρότι το αυτοκίνητο θα «παραμένει αρκετά συμπαγές για να διευκολύνει το χειρισμό κατά το παρκάρισμα». Αν κρίνουμε πάντως από το Nissan Roque, η νέα γενιά έχει ελαφρώς μειωμένες διαστάσεις από την απερχόμενη, με -38 mm στο μήκος και -5 mm στο ύψος.

Σημαντικά αναβαθμισμένη είναι και η εικόνα του ταμπλό με βελτιωμένα υλικά επενδύσεων, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3" (7" στις βασικές εκδόσεις), έγχρωμο head up display 10,8" και μια οθόνη αφής 9"στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας.

Αναφορικά με τα συστήματα κίνησης, είναι η πρώτη φορά που θα υιοθετηθεί η τεχνολογία ePower από το X-Trail. Αυτό σημαίνει πως θα διαθέτει μεν ένα κλασικό, θερμικό κινητήρα, όχι όμως για να οδηγεί τους κινητήριους τροχούς αλλά για να παράγει ενέργεια, τροφοδοτώντας κάποιον ηλεκτροκινητήρα. 

Στην περίπτωση του Qashqai, το όλο σύστημα αποτελείται από ένα μοτέρ 1,5 λίτρων, που τροφοδοτεί έναν εμπρόσθια τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα, 190 ίππων. Το όλο σύστημα προσφέρει επίσης τη γνωστή λειτουργία e-pedal, όπου ο οδηγός μπορεί να μετακινείται χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον την ανάκτηση της κινητικής ενέργειας για να επιβραδύνει το αυτοκίνητο. Πολύ πιθανό το ίδιο σύνολο να το δούμε και στο X-Trail.

Πέραν αυτού, η εταιρία είναι δεδομένο πως θα προσφέρει και τετρακίνητες εκδόσεις, με διαφορετικά οδηγικά modes, όπως snow, mud και gravel. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube