Επίσημο: Νέο Nissan X-Trail [video]

Επίσημο: Νέο Nissan X-Trail [video]

Η νέα γενιά του Nissan Rogue αμερικανικών προδιαγραφών μας δίνει μια πολύ καλή γεύση από το ευρωπαϊκό X-Trail.

Η Nissan παρουσίασε στις ΗΠΑ την ολοκαίνουρια γενιά του Rogue - όπως ονομάζεται στην αμερικανική αγορά το X-Trail - η οποία φέρει αισθητική, τεχνολογική και ποιοτική αναβάθμιση σε σύγκριση με τον προκάτοχό της.

Πρώτα από όλα, όπως είχαμε δει και από παλιότερες διαρροές, το μοντέλο ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Nissan και μοιάζει σαν τον μεγάλο και πιο ώριμο αδελφό του Juke.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι αναλογίες, οι μπάρες οροφής, τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και οι ποδιές σε απόχρωση αλουμινίου στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων ενισχύουν τον SUV χαρακτήρα του X-Trail το οποίο απέκτησε πιο μυώδες αμάξωμα με τονισμένους ώμους και περισσότερες καμπύλες από τον προκάτοχό του.

Nissan Rogue

Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η σημαντικά μεγαλύτερη γρίλια V-Motion που πλαισιώνεται από χρώμιο, και συνδυάζεται με διπλά φώτα LED, έντονα νεύρα στο καπό και μαύρα κολωνάκια του παρμπρίζ. Πίσω, η εικόνα είναι πιο γνώριμη με τα φώτα στη βάση του πίσω παρμπρίζ να εκτείνονται στο προφίλ και την πόρτα του χώρου αποσκευών να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της ουράς.

Από πλευράς διαστάσεων, η νέα γενιά του Rogue / X-Trail έχει ελαφρώς μειωμένες διαστάσεις με -38 mm στο μήκος και -5 mm στο ύψος. Όσον αφορά τις διαφορές του μοντέλου αμερικανικών προδιαγραφών με αυτό για την Ευρώπη που θα ακολουθήσει, αναμένεται να είναι ελάχιστες και να περιορίζονται στο χρώμα των εμπρός φλας (υποχρεωτικά πορτοκαλί στις ΗΠΑ) και στα επίπεδα των εξοπλισμών.

Nissan Rogue

Σημαντικά αναβαθμισμένη είναι και η εικόνα του ταμπλό το οποίο ενσωματώνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3" (7" στις βασικές εκδόσεις), έγχρωμο head up display 10,8" και μια οθόνη αφής 9"στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας με όλες τις σύγχρονες επιλογές συνδεσιμότητας (ασύρματο Apple CarPlay, Android Auto, Google Maps, Waze, φωνητικές εντολές κτλ). Τα χειριστήρια για την ένταση, το συντονισμό αλλά και τον κλιματισμό παραμένουν περιστροφικοί διακόπτες που πλαισιώνονται από φυσικά πλήκτρα, κάτι που μάλλον θα ικανοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του απευθυνόμενου κοινού.

Οι δερμάτινες επενδύσεις καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας είναι διαθέσιμες σε απόχρωση charcoal, gray και tan, ενώ σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες οθόνες και τα ποιοτικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τους διακόπτες και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες δίνουν μια premium αίσθηση στο εσωτερικό. 

Η πενταθέσια καμπίνα διατηρεί την ευρυχωρία που περιμένει κανείς από ένα μοντέλο της κατηγορίας. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει καθίσματα Nissan Zero Gravity, θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα, τριζωνικό κλιματισμό, πανοραμική οροφή, ambient φωτισμό, θήκη ασύρματης φόρτισης και premium ηχοσύστημα της Bose.

Εμπλουτισμένο είναι και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης Nissan Safety Shield 360 με το νέο ProPILOT Assist (υποβοήθηση τιμονιού και ενεργό cruise control) και βελτιωμένη λειτουργία χάρη στο ραντάρ νέας γενιάς και τις κάμερες. Το SUV διαθέτει επίσης 10 αερόσακους και μεγαλύτερες ζώνες παραμόρφωσης για να προστατέψει τους επιβάτες του.

Nissan Rogue

Κάτω από το καπό του Rogue βρίσκεται ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων με απόδοσης 181 PS και 245 Nm  ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο CVT. Η κίνηση μεταδίδεται είτε στους εμπρός είτε και στους τέσσερις τροχούς μέσω ηλεκτρο-υδραυλικού συμπλέκτη.

Στα προσθιοκίνητα μοντέλα ο οδηγός έχει πρόσβαση σε τρεις επιλογές οδήγησης - Sport, Standard και Eco - ενώ στα τετρακίνητα αυξάνονται σε πέντε - Off-road, Snow, Standard, Eco και Sport.

Το νέο Nissan Rogue θα διατεθεί στην αγορά των ΗΠΑ από το φθινόπωρο του 2020. Όσο για το αντίστοιχο X-Trail, το περιμένουμε στην Ευρώπη στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2021. 

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube