Το επίσημο αυτοκίνητο της FC Barcelona [video]

Το επίσημο αυτοκίνητο της FC Barcelona [video]

Το CUPRA Formentor είναι το αυτοκίνητο της ποδοσφαιρικής ομάδας των Μπλαουγκράνα.

Η CUPRA ανακοίνωσε πως το νέο Formentor είναι το επίσημο αυτοκίνητο της FC Barcelona, ως επίσημος συνεργάτης (Official Automotive & Mobility Partner) της ποδοσφαιρικής ομάδας από την Καταλονία.

Η ισπανική εταιρεία δημοσίευσε σχετικό βίντεο με τη νέα ναυαρχίδα της και διάφορους παίχτες από τις ακαδημίες των "Μπλαουγκράνα" σε έντονα συναισθηματικό ύφος. Στα πλαίσια της συνεργασίας, το CUPRA Formentor θα διατεθεί για τις ανάγκες της ποδοσφαιρικής ομάδας και θα εκτεθεί στην έδρα της στο Camp Nou, ενώ οι παίχτες της θα μπορούν να χτίσουν το δικό τους όχημα επιλέγοντας ανάμεσα σε μια πλούσια παλέτα χρωμάτων και σχεδιαστικών στοιχείων. Ο πρώτος παίχτης της FC Barcelona που εξέφρασε την επιθυμία του να οδηγήσει το Formentor είναι ο Γερμανός τερματοφύλακας Marc ter Stegen που έγινε πρεσβευτής της CUPRA τον Φεβρουάριο.

Ο Wayne Griffith, CEO της CUPRA, δήλωσε: «Το να ονομάσουμε το CUPRA Formentor ως το επίσημο αυτοκίνητο της FC Barcelona ήταν μια φυσική επιλογή. Αυτό το μοντέλο σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και θα παράγεται στην Βαρκελώνη, την πόλη στην οποία αυτές οι δύο φίρμες έχουν γεννηθεί και από όπου θέλουμε να εμπνεύσουμε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η ανάθεση θα ενισχύσει την προβολή του αυτοκινήτου σε παγκόσμιο επίπεδο και μας πηγαίνει ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνουμε την CUPRA μια ποθητή μάρκα για τους λάτρεις της αυτοκίνησης.»

CUPRA Formentor

 

Κάτω από το καπό του CUPRA Formentor βρίσκεται ο 2.0 TSI με απόδοση 310 PS και 400 Nm. Από το 2021, θα είναι διαθέσιμη και μια έκδοση plug-in hybrid έκδοση του μοντέλου με υβριδικό σύστημα κίνησης συνδυαστικής απόδοσης 245 PS και ηλεκτρική αυτονομία 50 km.

Το SUV επιδόσεων είναι βαμμένο στην αποκλειστική εξωτερική απόχρωση Petrol Blue Matt που συνδυάζεται με ζάντες 19" στο χρώμα του χαλκού, οι οποίες κρύβουν πίσω τους φρένα της Brembo. Στο εσωτερικό έχουμε σπορ καθίσματα τύπου bucket με ασορτί δερμάτινες επενδύσεις και λεπτομέρειες από dark aluminium.

Από σήμερα 8 Ιουλίου, η CUPRA ξεκίνησε να δέχεται ηλεκτρονικά προ-παραγγελίες για το Formentor μετά από 20.000 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έλαβε το προηγούμενο διάστημα.

[Πηγή: CUPRA]

     

    Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
     

    Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube