Επίσημο: Αυτό είναι το ηλιακό Lightyear One που έχει αυτονομία 725 χιλιομέτρων [video]

Επίσημο: Αυτό είναι το ηλιακό Lightyear One που έχει αυτονομία 725 χιλιομέτρων [video]

Τα πρώτα 100 αυτοκίνητα έχουν ήδη πωληθεί και τώρα δέχονται παραγγελίες για τα επόμενα 500.

Η επίσημη παρουσίαση του Lightyear One ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το 2021 αλλά ήρθε πολύ νωρίτερα, όπως είχαμε προαναγγείλλει, σε μορφή πρωτότυπου βέβαια.Το Lightyear One είναι έργο μιας ομάδας σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Eindhoven που δημιούργησε την εταιρεία Lightyear.

Το 5θέσιο αυτοκίνητο όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ξεχωρίζει για το εξαιρετικά αεροδυναμικό του σχήμα με τα φωτοβολταϊκά κύτταρα να είναι ενσωματωμένα στην οροφή. Τα ηλιακά πάνελ μπορούν να φορτίζουν την μπαταρία ακόμη και ένα τμήμα τους βρίσκεται στη σκιά, ενώ για κάθε ώρα που το αυτοκίνητο είναι εκτεθειμένο στον ήλιο εξασφαλίζει ενέργεια ικανή να το κινήσει για 12 χιλιόμετρα. Η μπαταρία του αυτοκινήτου θα μπορεί να φορτίζεται σε φορτιστές 22 kW ή για γρήγορη φόρτιση στα 60 kW.

Η αυτονομία του υπολογίζεται με βάση τον κύκλο WLTP στα 725 km, ενώ σύμφωνα πάντα με τη Lightyear, ακόμη και τον χειμώνα με θερμοκρασίες -10 °C, εκεί που η κατανάλωση ενέργειας είναι μεγαλύτερη, η αυτονομία δεν πέφτει κάτω από τα 400 km.

Το Lightyear One κινείται από τέσσερις ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό που προσδίδουν στο αυτοκίνητο χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Η εταιρεία δεν ανακοινώνει την ισχύ των κινητήρων, αλλά λέει πως για τα πρώτα 100 km/h από στάση απαιτούνται περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Το κύριο «μειονέκτημα» του Lightyear One είναι η τιμή του που φτάνει τα €119.000, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ο στόχος είναι το ένα κοινό premium / πολυτελείας. Τα πρώτα 100 αυτοκίνητα έχουν ήδη πωληθεί και τώρα η εταιρεία μαζεύει προ-παραγγελίες για τα πρώτα 500 αυτοκίνητα με κόστος κράτησης τα €119.000 ευρώ. Η τελική τιμή υπολογίζεται να φτάσει τα €149.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube