Επικοινωνιακή υπερβολή για το Renault Mégane GT [video]

Επικοινωνιακή υπερβολή για το Renault Mégane GT [video]

Η Renault βάλθηκε να μας πείσει ότι το Megane αποτελεί απόσταγμα αγωνιστικής εμπειρίας, αλλά στην πραγματικότητα παραμένει ένα νορμάλ μοντέλο με κοσμητικές επεμβάσεις και ανώφελα πιο σκληρή ανάρτηση.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εμπλέκονται στους αγώνες είτε για να δοκιμάσουν συστήματα και τεχνολογικές λύσεις που θα περάσουν στη μαζική παραγωγή είτε για να προωθήσουν την εικόνα τους.

Η προώθηση αυτή, κάποιες φορές έχει και στη σπορ έκφανσή της, με την εκάστοτε εταιρεία που το επιχειρεί, να διατείνεται ότι το αυτοκίνητό της μπορεί να κάνει τα πράγματα, όπως το «αγωνιστικό». Τουλάχιστον στη θεωρία, μιας και κατά πλειονότητα δεν συμβαίνει, πρωτίστως για μηχανολογικούς και δευτερευόντως για λόγους πολιτικής ορθότητας.

Παρόλα αυτά, η διαφήμιση ενός σπορ μοντέλου που λες και φτιάχτηκε για την πίστα είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στον κόσμο της αυτοκινητικής επικοινωνίας. Έτσι η Renault βάδισε επί αυτής της πεπατημένης για να προωθήσει το GT, το πιο hot Mégane που μπορεί να αγοράσει κάποιος μέχρι στιγμής. Ένα αυτοκίνητο που σαφώς και δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο hot χάτσμπακ της πιάτσας, αλλά η Renault με κοσμητικά τρικάκια, ακόμα ακόμα και με paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, δίνει στοιχειωδώς μια δόση «racing» αύρας στον ιδιοκτήτη του.

Κι αν η Renault χρησιμοποίησε για το διαφημιστικό του Mégane GT οδηγούς από το Renault Sport Trophy Endurance 2015, φαντάσου τι θα κάνει με το μελλοντικό Mégane R.S. Βλέπουμε τους Daniel Ricciardo και Daniil Kwyat να δουλεύουν υπερωρίες.

[Πηγή video Renault Sport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube