Στα σκαριά το νέο Renault Mégane RS

Στα σκαριά το νέο Renault Mégane RS

Το νέο μοντέλο θα διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και τετραδιεύθυνση.

Η νέα, τέταρτη, γενιά του μικρού οικογενειακού της Renault παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης και σύμφωνα με πληροφορίες των Άγγλων συναδέλφων μας ετοιμάζεται ήδη η κορυφαία σπορ έκδοσή του.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα έκδοση RS του Mégane θα παρουσιαστεί σε τουλάχιστον ενάμιση χρόνο και μέχρι τότε θα πωλείται το υπάρχον μοντέλο. Στόχος των μηχανικών της Renault δεν είναι το απόλυτο κυνήγι της Honda για ιπποδύναμη, αλλά να «στήσουν» ακόμα καλύτερα το μοντέλο. Σίγουρα, η αύξηση της ισχύος είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά προτεραιότητα είναι το στήσιμο της ανάρτησης και το σύστημα διεύθυνσης.

Επιπλέον, το νέο μοντέλο θα διαφέρει αρκετά σε αίσθηση μιας και είναι χαμηλότερο, με μακρύτερο μεταξόνιο και φαρδύτερα μετατρόχια. Ακόμα, η χρήση του συστήματος τετραδιεύθυνσης 4CONTROL που διαθέτει ήδη η έκδοση GT (φωτό) του νέου Mégane θα υπάρχει και στο RS.

Τέλος, νέα για τον κινητήρα δεν υπάρχουν, αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν η Renault να ετοιμάζει έναν νέο 4κύλινδρο 1.800άρη TCe με απόδοση πάνω από 280 ίππους, όμοιο με αυτόν που εικάζεται ότι θα «φορά» και το Nissan Pulsar NISMO.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube