Έπιασε 325 km/h με το Audi RS 6 Avant [video]

Έπιασε 325 km/h με το Audi RS 6 Avant [video]

Η αστυνομία ψάχνει τον οδηγό ο οποίος τράβηξε το βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο.

Ένας οδηγός από τη Μ.Βρετανία ανέβασε ένα βίντεο που τον απεικονίζει να πηγαίνει με 325 km/h (202 mph) σε εθνική οδό με όριο 112 km/h (70 mph)!

Σα να μην έφτανε η υπερβολική ταχύτητα, ο οδηγός τράβηξε το παράτολμο εγχείρημά του με το κινητό του τηλέφωνο, κρατώντας το τιμόνι με το ένα χέρι! Ευτυχώς ο δρόμος δεν είχε πολύ κίνηση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς αν έχανε τον έλεγχο σε αυτές τις ταχύτητες είναι σίγουρο πως θα είχαμε νεκρούς.

Το βίντεο έφτασε και στα χέρια της αστυνομίας, η οποία ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό ενώ μίλησε για παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Ο εντοπισμός του οδηγού θεωρείται θέμα χρόνου καθώς οι αρχές έχουν ήδη ταυτοποιήσει το σημείο του δρόμου που κινηματογραφήθηκε το βίντεο και αναζητούν υλικό από κάμερες οδικής κυκλοφορίας για να βρουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου.

Από το τμήμα του ταμπλό που είναι ορατό στα κουνημένα πλάνα καταλαβαίνουμε πως το όχημα είναι ένα Audi RS 6 Avant C7 (2012-2018). Η ισχυρότερη έκδοση του RS 6 προηγούμενης γενιάς με το πρόθεμα Performance φορούσε κινητήρα V8 4.0 TFSI με απόδοση 605 PS και 750 Nm. Σε εργοστασιακή μορφή, το συγκεκριμένο RS 6 είχε τελική ταχύτητα 305 km/h (με το προαιρετικό Dynamic Package), οπότε μάλλον έχουμε να κάνουμε με κάποια βελτιωμένη έκδοση του station wagon.

[Πηγή: Carbuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube