Έφτιαξε για τον 3χρονο γιο του ένα μίνι VW Minibus, και το κυκλοφορούν!

Έφτιαξε για τον 3χρονο γιο του ένα μίνι VW Minibus, και το κυκλοφορούν!

Χρησιμοποίησε ως βάση ένα ηλεκτρικό αμαξίδιο ΑΜΕΑ, οπότε έχει άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο!

Ο Keith Mitchell, εργάτης σε εργοστάσιο, επένδυσε 1.800 ευρώ και 20 μήνες δουλειάς για να μετατρέψει ένα παλιό ηλεκτρικό αμαξίδιο σε ένα κινούμενο μοντέλο υπό κλίμακα του κλασικού VW Camper Van.

Το πιστό στην εμφάνιση μοντέλο μπορεί να πιάσει τα 13 km/h κι έχει ηλεκτρική αυτονομία 20 km.

Στη Βρετανία, τα αμαξίδια για ΑΜΕΑ με τελική έως 13 km/h μπορούν να πάρουν άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο, χωρίς μάλιστα να χρειάζονται ασφάλιση και να πληρώνουν τέλη.

Ο βενζινοαίματος Keith έφτιαξε το μικρό VW στο σπίτι του, στο Newcastle, και το δώρισε στο γιο του, Oscar, στα γενέθλιά του όταν έγινε τριών ετών. Έκτοτε το κυκλοφορούν μαζί, με τον πατέρα να ελέγχει το όχημα από πίσω, ενώ ο γιος κάθεται σε παιδικό κάθισμα και χειρίζεται ένα ψεύτικο τιμόνι.

Για να είναι σίγουρος για τη νομιμότητα του μοντέλου, ο Keith έχει τοποθετήσει φώτα, φλας, κόρνα και καθαριστήρες που δουλεύουν.

«Το έφτιαξα με ένα ψεύτικο τιμόνι και ψεύτικα χειριστήρια γι’ αυτόν, καθώς ήξερα ότι αλλιώς θα παραήταν για την ηλικία του. Οπότε το ελέγχω εγώ από πίσω. Μας σταματούν όπου κι αν πάμε, και η Τροχαία κόβει την κυκλοφορία για να διασχίσουμε τους δρόμους».

Από τότε που κυκλοφορεί το μοντέλο, ο Keith έχει δεχτεί κάμποσες προσφορές από υποψήφιους αγοραστές, αλλά καμία δεν κάλυπτε το κόστος κατασκευής.

«Συνήθως πάμε από πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους καθώς είναι πιο ασφαλές, όμως έχει αυτονομία 20 km και μπορεί να πιάσει ταχύτητα 13 km/h. Το μακρύτερο ταξίδι που έχουμε κάνει ως τώρα είναι στην προκυμαία του Newcastle κι ένα γύρο μέσα στην πόλη, με στάση στο πάρκο.

«Όλα τα εξαρτήματα του βαν είναι χειροποίητα: καθρέφτες, παράθυρα, κεραία, καθαριστήρες και φώτα. Όλα δουλεύουν, συμπεριλαμβανομένων των αλάρμ, των φλας και της κόρνας. Επέλεξα την ηλεκτροκίνηση για να μπορώ να κινούμαι παντού, ενώ αν ήταν βενζινοκίνητο θα ήταν παράνομο στα πεζοδρόμια».

[Πηγή: The Sun]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube