Επετειακό Ford Mustang Meeting στην Ευρώπη [video]

Επετειακό Ford Mustang Meeting στην Ευρώπη [video]

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση Ford Mustang όλων των εποχών στην Ευρώπη έγινε στην Κολωνία σηματοδοτώντας τα 50 χρόνια του θρυλικού μοντέλου.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση Ford Mustang επί Ευρωπαϊκού εδάφους ξεσήκωσε οπαδούς και ιδιοκτήτες από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι συναντήθηκαν για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια του θρυλικού αυτοκινήτου και να παρακολουθήσουν το Γερμανικό ντεμπούτο της νέας Ford Mustang.

Πάνω από 750 Mustang εκπροσωπώντας μισό αιώνα συνεχούς παραγωγής έδωσαν το παρών στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Mustang στις 7 – 8 Ιουνίου που πραγματοποιήθηκε σε απόσταση αναπνοής από τα κεντρικά γραφεία της Ford Ευρώπης στην Κολωνία (Γερμανία). Ιδιοκτήτες Mustang κατέφτασαν από διάφορες χώρες, όπως Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Σουηδία, Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Τσεχία.

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Mustang το οποίο παρακολούθησαν ενθουσιώδεις οπαδοί και προσκεκλημένοι το Σαββατοκύριακο 7- 8 Ιουνίου, ήταν η 33η Διεθνής Συνάντηση Mustang που διοργάνωσε η Λέσχη Mustang της Γερμανίας “First Mustang Club of Germany” και φέτος για πρώτη φορά περιλάμβανε επίσημη παρουσίαση από τη Ford, καθώς και το ντεμπούτο στη Γερμανία των νέων μοντέλων Ford Mustang fastback και convertible. Και οι δύο εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη του χρόνου – σηματοδοτώντας την πρώτη φορά, στην 50χρονη ιστορία της Mustang, που το μοντέλο αυτό θα πωλείται στην Ευρώπη.

«Ο αριθμός των οχημάτων και η πολυπληθής προσέλευση του κόσμου στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Mustang αντανακλούν αφενός το πάθος των Ευρωπαίων για τη Mustang, αφετέρου την ισχυρή κληρονομιά του ειδώλου της παγκόσμιας αυτοκινητιστικής κουλτούρας» δήλωσε ο Joerg Beyer, executive engineering director, Ford Ευρώπης. «Είναι τιμή για τη Ford το ότι η κοινότητα της Mustang αποφάσισε να γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων του μοντέλου τόσο κοντά στην έδρα της εταιρίας στην Ευρώπη».

Εκατό ιδιοκτήτες Mustang με τα αυτοκίνητά τους επισκέφθηκαν επίσης τα κεντρικά γραφεία της Ford Ευρώπης και τις εγκαταστάσεις παραγωγής του Ford Fiesta πριν από το διήμερο συνέδριο, που περιλάμβανε αξιολόγηση Concours d’Elegance, τεχνικά σεμινάρια, και συμμετοχή σε κλήρωση με έπαθλο μία vintage Mustang.

«Λέσχες Mustang και ιδιοκτήτες από όλα τα μέρη της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τη σημαντική επέτειο με μοντέλα Mustang που εκπροσωπούν μία κληρονομιά 50 χρόνων και το γεγονός ότι η Ford ολοκλήρωσε το σόου με την αποκάλυψη της νέας Mustang είναι άκρως συναρπαστικό για όλους εμάς τους οπαδούς» δήλωσε ο Ralf Wurm, αντιπρόεδρος της Λέσχης Mustang στη Γερμανία.

Η 17η Απριλίου 2014, σηματοδότησε τα 50 χρόνια συνεχούς παραγωγής Mustang. Ένα ορόσημο που η Ford γιόρτασε ανεβάζοντας μία νέα Mustang convertible στο παρατηρητήριο του εμβληματικού Empire State Building της Νέας Υόρκης στις 16-17Απριλίου – αναβιώνοντας έτσι το αντίστοιχο εγχείρημα του 1965.

Πάνω από εννέα εκατομμύρια Mustang έχουν πουληθεί από τότε που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 1964. Το όχημα με τα περισσότερα LIKE στο Facebook με περισσότερους από 7 εκατομμύρια οπαδούς, απαριθμεί πάνω από 3.200 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Η κομψή, νέα σχεδίαση των Mustang Fastback και Convertible υποστηρίζεται από τις επιδόσεις κορυφαίων κινητήρων όπως ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος 2.3 EcoBoost που αποδίδει πάνω από 309 PS και ροπή 41,4 kgm και ένας V8 5.0 με ισχύ πάνω από 426 PS και ροπή 53,8 kgm.

Η Ford διέθεσε για προ-παραγγελία τις πρώτες 500 νέες Mustang για την Ευρώπη εφοδιασμένες με ειδικό πακέτο κατά τη διάρκεια του Τελικού του UEFA Champions League στις 24 Μαΐου. Πεντακόσιες εγγραφές για προ-παραγγελία έγιναν τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, ενώ 9.300 δήλωσαν ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η νέα Mustang θα αρχίσει να πωλείται κανονικά στην Ευρώπη το 2015.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube