Επένδυση στην Alpine με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Επένδυση στην Alpine με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ο σταρ του Χόλιγουντ Ryan Reynolds και ο όμιλος RedBird Capital Partners, απέκτησαν το 24% της Alpine Racing Ltd, κάνοντας την κίνηση ματ στην αγορά των ΗΠΑ.

«Η RedBird, η Otro Capital, η Maximum Effort Investments και ο ηθοποιός Ryan Reynolds, απέκτησαν το 24% της Alpine Racing Ltd έναντι 200 εκατομμυρίων ευρώ» γνωστοποίησε η Renault. 

H Alpine Racing Ltd αποτιμάται στα €900 εκατ. 

Ο όμιλος RedBird Capital Partners, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου ανήκει και η ποδοσφαιρική ομάδα AC Milan, διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το τελευταίο διάστημα έχει στρέψει έντονα το ενδιαφέρον του στον κόσμο των σπορ, αφού εκτός από την Milan που απέκτησε πέρυσι έναντι €1,2 δισ, κατέχει και τη γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα Toulouse FC. 

Στόχος όμως του ομίλου ήταν όπως αποδείχθηκε και ο μαγικός -και με μπόλικο χρήμα, κόσμος της Formula 1. Ειδικά από τη στιγμή που στις ΗΠΑ φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή δύο Grand Prix (Austin & Las Vegas), και έπεται κι ένα τρίτο, το 2031 στο Miami. Αντιλαμβάνεστε τα χρήματα που μπορεί να έρθουν στα ταμεία της Alpine και στην τσέπη των μετόχων φυσικά από τα διαφημιστικά έσοδα στη συγκεκριμένη αγορά... 

alpine

Η σύμπραξη αυτή, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έτυχε και της απόλυτης στήριξης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault, Luca de Meo, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα ότι ενδεχόμενες επιτυχίες της αγωνιστικής ομάδας στη Formula 1, θα προσφέρουν μεγαλύτερο κύρος και περισσότερες πωλήσεις στα μοντέλα της Alpine που θα διατεθούν στην αμερικανική αγορά. 

Άλλωστε το βασικό στοιχείο της στρατηγικής του Luca de Meo είναι η διείσδυση της φίρμας και των σπορ μοντέλων της (και ηλεκτρικών οσονούπω...) κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ και της Κίνας. Η Alpine αναπτύσσει αυτή τη στιγμή μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα επτά μοντέλων ξεκινώντας με ένα σπορ αυτοκίνητο πόλης, το A290 το οποίο θα λανσαριστεί την επόμενη χρονιά και ένα crossover μοντέλο το οποίο θα ακολουθήσει το 2025.

Ο Luca de Meo στοχεύει σε έσοδα άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Alpine έως το 2030, με περισσότερα από 3 δισ. να προέρχονται από την αγορά της Κίνας και των ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube