Επένδυση €104 εκατ. για εργοστάσιο της Audi στην Ουγγαρία

Επένδυση €104 εκατ. για εργοστάσιο της Audi στην Ουγγαρία

O υπουργός εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto, ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο της Audi στο Gyor θα χρηματοδοτηθεί με επενδυτικά κεφάλαια ύψους €104 εκατ.

Η ανακοίνωση για την επένδυση στο εργοστασίου της Audi στο Gyor, η οποία σημειωτέον θα γίνει και με τι συμμετοχή του ουγγρικού κράτους με €19 εκατ., έγινε εχθές στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Η επένδυση αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto, θα προσθέσει 380 νέες θέσεις εργασίας στις ήδη υπάρχουσες του εργοστασίου στο Gyor. Στη μονάδα αυτή, η Audi συναρμολογεί A3 Sport Sedan, A3 Cabriolet, TT Coupé και TT Roadster, Επιπλέον κατασκευάζεται σημαντικός αριθμός κινητήρων, διαφόρων τύπων, για πολλά μοντέλα του Volkswagen Group.

 

Το νέο αυτό επενδυτικό σχέδιο έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Audi, νωρίτερα μέσα στον Οκτώβριο, ότι κατασκεύασε στο Gyor, μεταξύ 2008 και 2015, τρία εκατομμύρια κινητήρες ντίζελ TDI του τύπου ΕΑ189 που ήταν εφοδιασμένοι με το παράτυπο λογισμικό. Κάτι που δημιούργησε ανησυχίες για το μέλλον του εργοστασίου που το 2014 κατασκεύασε 135.232 αυτοκίνητα και 1,97 εκατ. κινητήρες, τις οποίες η Audi έσπευσε να εξαφανίσει λέγοντας ότι η παραγωγή των μοτέρ ΕΑ189 ήταν φθίνουσα, οπότε δεν θα επηρεαστεί το επίπεδο παραγωγής του Gyor.

Μένει να λοιπόν να δούμε εάν η νέα επένδυση έχει να κάνει με τις φήμες που αφορούν τη διεύρυνση της γκάμας του Audi TT με ένα crossover, το TTQ ή μια 4πορτη έκδοχή του, το TT Sportback.

[Πηγή MTI μέσω Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube