Επίσημο: Νέο Audi TT Sportback

Επίσημο: Νέο Audi TT Sportback

Η Audi αποκάλυψε το πρωτότυπο TT Sportback στην παρουσίαση Volkswagen Group Night στο Παρίσι

Το πρωτότυπο TT Sportback αποτελεί την πιθανή διεύρυνση της γκάμας του σπορ κουπέ και κάμπριο της Audi. Η σιλουέτα του αντιγράφει τον οικείο σχεδιασμό του νέου TT που οδηγήσαμε πρόσφατα στην Ισπανία, αλλά διαθέτει νέο εμπρός προφυλακτήρα και  ανασχεδιασμένη κυψελωτή μάσκα.

Προς τα πίσω, τα πράγματα αλλάζουν άρδην, με φυσικά την προσθήκη δύο επιπλέον θυρών, αλλά και ένα ξεχωριστό τελείωμα που ενσωματώνει αρμονικά την πέμπτη πόρτα. Το σκηνικό ολοκληρώνουν τα εμπρός φανάρια λέιζερ, η διπλόμπουκη εξάτμιση και οι τροχοί των 21”.

To νέο Audi TT Sportback μετρά 4,5 m σε μήκος, 1,9 m σε πλάτος και 1,4 m σε ύψος, με το μεταξόνιο να είναι 2,63 m, 12 εκατοστά μικρότερο από αυτό του κουπέ TT. Όσον αφορά τις άλλες διαστάσεις του σε σχέση με το τελευταίο, είναι 30 πόντους πιο μακρύ, έξι φαρδύτερο και τρεις πόντους πιο κοντό.

Στην καμπίνα τα πράγματα θυμίζουν –τι άλλο;- ΤΤ κουπέ, με το σαλόνι να είναι όμορφα ντυμένο με δέρμα, και φορτωμένο με μαύρες διακοσμήσεις αλουμινίου και γυαλιστερές μαύρες πινελιές. Πίσω υπάρχουν δύο ξεχωριστά καθίσματα που χωρίζονται μεταξύ τους με μια μικρή κεντρική κονσόλα.  

Την κίνηση του πρωτοτύπου Audi TT Sportback έχει αναλάβει ένας δίλιτρος 4κύλινδρος κινητήρας TFSI που αποδίδει μέγιστη ισχύ 400 PS. Μεταδίδει δε την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος quattro και ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη S tronic με επτά ταχύτητες.

Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Audi για το TT Sportback είναι 3,9” για την επιτάχυνση 0-100 km/h. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι παρά τις καταιγιστικές επιδόσεις, η Audi ανακοινώνει μέση κατανάλωση μόλις 7 lt/100 km και εκπομπές CO2 162 g/km.

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube