Επανεκίνηση του Project Bloodhound

Επανεκίνηση του Project Bloodhound

Το πρόγραμμα με στόχο την επίτευξη ρεκόρ ταχύτητας 1609 km/h στη στεριά βρήκε νέα πηγή χρηματοδότησης.

Το project Bloodhound με στόχο την επίτευξη παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας εδάφους 1000 mph (1609 km/h) βρήκε νέα πηγή χρηματοδότησης και όπως όλα δείχνουν οι πρώτες δοκιμές θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα.

Να θυμίσουμε πως το project που ξεκίνησε το 2007 είχε σταματήσει το φθινόπωρο του 2018 λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης. Παρόλα αυτά, ο επιχειρηματίας Ian Warhust από το Yorkshire ανέλαβε τη διάσωση του και το μετονόμασε σε Bloodhound LSR (τα αρχικά του land speed record) μεταφέροντας τις εγκαταστάσεις του στο Berkeley, Gloucestershire όπου βρίσκεται και το τεχνικό κολέγιο του SGS Berkeley Green University.

Όπως δήλωσε ο επιχειρηματίας, η ομάδα ήταν έτοιμη να αποσυναρμολογήσει το όχημα και να το πουλήσει για ανταλλακτικά όταν ο ίδιος ανέλαβε να επανεκκινήσει τη χρηματοδότηση του project μαζί με την ελπίδα για την επίτευξη του ρεκόρ.

Bloodhound LSR

Η βασική ομάδα που σχεδίασε και κατασκεύασε τα προηγούμενα πρωτότυπα έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται για την επίτευξη του πολυπόθητου ρεκόρ ταχύτητας στη στεριά. Σε αυτήν συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Andy Green (οδηγός), Mark Chapman (υπεύθυνος μηχανικός) και Ewen Honeyman (υπεύθυνος marketing).

Ο Richard Noble, πρώην υπεύθυνος της Bloodhound SSC δεν θα συμμετέχει στη μηχανολογική εξέλιξη του νέου πρωτοτύπου όμως θα βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας. Όπως δήλωσε ο ίδιος: "Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας για να κατασκευάσουμε το Bloodhound, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αδυναμία μας ήταν πάντα η έλλειψη χρηματοδότησης όμως τώρα με τον Ian Warhurst, η ομάδα έχει την υποστήριξη που χρειάζεται για να προχωρήσει."

Όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες, το όχημα είναι πλέον βαμμένο σε λευκή απόχρωση με κόκκινα γραφικά και προετοιμάζεται για τις επόμενες δοκιμές ενώ στόχος της ομάδας είναι να προσελκύσει νέους χορηγούς.

Η απόπειρα για το ρεκόρ θα γίνει σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο Hakskeen Pan της Νότιας Αφρικής όπου υπάρχει άπλετος χώρος για ταχύτητα

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube