Εννιά μοντέλα της Volvo πάνω στην πλατφόρμα SPA

Εννιά μοντέλα της Volvo πάνω στην πλατφόρμα SPA

Οι ιθύνοντες της Volvo σχεδιάζουν να στηρίξουν εννιά νέα μοντέλα πάνω στην πλατφόρμα SPA και ανακαλύπτουν τη μελλοντική στρατηγική προϊόντων της εταιρείας.

Η ανακοίνωση για τη στήριξη των εννέα νέων μοντέλων πάνω στην πλατφόρμα SPA έγινε στη μυστική αποκάλυψη του νέου Volvo XC90, εκεί που το συνοδηγήσαμε στον Αρκτικό Κύκλο.

Στην ίδια αποστολή, τα αφεντικά της Volvo μας ανακοίνωσαν και την προϊοντική στρατηγική της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα με τα εννιά μοντέλα, ξεκαθαρίστηκαν και οι τρεις οικογένειες των αυτοκινήτων Volvo. Το προσεχές V40, που θα έχει μήκος 4,56 m, προορίζεται να γίνει ένα fun-to-drive car από το στιλάτο και χωρίς τσαγανό στο δρόμο αυτοκίνητο που είναι σήμερα. Η επόμενη γενιά του S60 θα είναι και αυτή πιο δυναμική για να αντιμετωπίσει επιτέλους με αξιώσεις το κορυφαίο αυτοκίνητο στην κατηγορία, την BMW 3. Τέλος, η Σειρά 90 θα είναι το εκλεπτυσμένο και πιο σοφιστικέ αυτοκίνητο της σουηδικής εταιρείας.



Αυτοί οι τρεις προϊοντικοί πυλώνες δημιουργούν μοντέλα σεντάν, χάτσμπακ/στέισον και SUV. Η Volvo χαρακτήρισε τα μελλοντικά αυτά αυτοκίνητα, ως «κομψά» για τα σεντάν, τα V (από το versatile – πολυτάλαντο) ως «κομψά και λειτουργικά» και τα τρία XC ως «ραφιναρισμένη δύναμη».    

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Volvo, η πλατφόρμα SPA θα μπορεί να «ανοίξει» σε μήκος μέχρι τα 5,07 m, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια λιμουζίνα μεγάλων διαστάσεων. Ένα μοντέλο που φαίνεται ότι επιθυμεί σφόδρα o Κινέζος ιδιοκτήτης της Volvo, η Geely, ειδικά για την εγχώρια αγορά.

Η αλλαγή στη σχεδιαστική κατεύθυνση της Volvo είναι κάτι παραπάνω από καταφανής. Ύστερα από μια δεκαετία προσήλωσης, μετά εμμονής θα λέγαμε στο σκανδιναβικό ντιζάιν, μια φιλοσοφία που έκανε τη Volvo να ξεχωρίσει από τον premium γερμανικό ανταγωνισμό, η εταιρεία προχωρά προς τα εμπρός με μια πιο συναισθηματική προσέγγιση στη σχεδιαστική γλώσσα της.

Οι βαρείς όγκοι, οι στρογγυλεμένοι ώμοι και τα κάθετα πλαϊνά που είδαμε σε όλα σχεδόν τα μοντέλα της Volvo από το S80 του 1998 δίνουν τη θέση τους σε μια κομψά λεπτομερή και «στιλβωμένη» προσέγγιση. Και αυτό είναι εμφανές όχι μόνο στον εξωτερικό σχεδιασμό, αλλά και στην καμπίνα, όπου ο παραδοσιακοί χοντροκομμένοι διακόπτες έδωσαν τη θέση τους σε οθόνες αφής.

[Πηγή Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube