Ένας νεκρός και επτά τραυματίες σε δυστύχημα στο Nürburgring

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες σε δυστύχημα στο Nürburgring

Ένα Mazda MX-5 έπεσε πάνω σε γερανό στην πίστα και πήρε φωτιά. Ακολούθησε καραμπόλα πολλών αυτοκινήτων. 

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε δυστύχημα στο Nürburgring, όταν ένα Mazda MX-5 έπεσε πάνω σε έναν γερανό στην πίστα. Συνολικά, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και δύο ελαφρά.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια Porsche 911 GT3 που έκανε γύρους στο Nordschleife άρχισε να χάνει ψυκτικό υγρό το οποίο έπεφτε στο οδόστρωμα. Ο οδηγός της Porsche που αντιλήφθηκε το πρόβλημα, έβγαλε από την πίστα το αυτοκίνητο και το στάθμευσε στο γρασίδι κοντά στην στροφή Bergwerk. Ωστόσο, το υγρό που είχε πέσει στην πίστα δημιούργησε πρόβλημα στους οδηγούς που ακολουθούσαν πολλοί από τους οποίους στάθμευσαν επίσης τα αυτοκίνητά τους.

Στο σημείο έφτασε ένας γερανός για να απομακρύνει την Porsche και όποια άλλα αυτοκίνητα είχαν πρόβλημα, όταν ένα Mazda MX-5 έπεσε πάνω στον γερανό με μεγάλη ταχύτητα και ανεφλέγη. Δέκα οχήματα που ακολουθούσαν ενεπλάκησαν στο περιστατικό, συμπεριλαμβανομένων και δύο μοτοσικλετών.

ρινγ

«Είδα την κίτρινη σημαία και έκοψα ταχύτητα ενώ ταυτόχρονα άναψα και τα αλάρμ», λέει ένας οδηγός που έφτασε από τους πρώτους στο σημείο. «Φτάνοντας στην κορυφή της στροφής είδα έναν φωτογράφο που έτρεχε στην πίστα προς το μέρος μου κουνώντας το μωβ γιλέκο του. Υπήρχαν αυτοκίνητα σταματημένα δεξιά και αριστερά στο πλάι της διαδρομής και προσπαθούσαν να βοηθήσουν με τους πυροσβεστήρες τους. Υπήρχε μπόλικος καπνός και η ορατότητα ήταν περιορισμένη. Κάποια στιγμή είδα ένα αυτοκίνητο σφηνωμένο κάτω από τον γερανό. Το αυτοκίνητο ήταν αγνώριστο. Είχε χωθεί κάτω από το φορτηγό σχεδόν ολόκληρο».

Στη συνέχεια -περιγράφει- πως τους δόθηκε εντολή να κάνουν αναστροφή και να ακολουθήσουν την BMW M5 της πίστας που τους οδήγησε ανάποδα στη φορά προς την είσοδο του Adenau. «Καθώς βγαίναμε από την πίστα, έφταναν περισσότερες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αστυνομία, πυροσβεστική κλπ. Στη συνέχεια ήρθε το ασθενοφόρο».

Ο οδηγός που σκοτώθηκε ήταν τακτικός επισκέπτης του Ring. Η τοπική αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube