Ένας 14άχρονος κάνει drift με το Ford GT [video]

Ένας 14άχρονος κάνει drift με το Ford GT [video]

Ο νεαρός Andrew είχε την τύχη να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του σπάνιου υπεραυτοκινήτου.

Όλοι όσοι αγαπάμε τα αυτοκίνητα ονειρευόμασταν από μικροί τη στιγμή που θα βρισκόμασταν πίσω από το τιμόνι ενός υπεραυτοκινήτου, όμως ο 14άχρονος Andrew έκανε αυτό το όνειρο πραγματικότητα και μάλιστα με το παραπάνω αφού οδήγησε το νέο Ford GT σε μια χιονισμένη πίστα, δοκιμάζοντας τις ικανότητές του στην πλαγιολίσθηση!

Αν αναρωτιέστε που έμαθε ο νεαρός να χειρίζεται με τόση μαεστρία ένα υπεραυτοκίνητο 655 PS, η απάντηση είναι στο πρόγραμμα εκπαίδευσης αγωνιστικής οδήγησης για εφήβους 14-19 ετών του Monticello Motor Club στις Η.Π.Α. Σε αυτό, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να οδηγούν στην πίστα αλλά και να χειρίζονται καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια το αυτοκίνητο στο δρόμο.

ford gt

Όσο για το όχημα που πρωταγωνιστεί στο βίντεο, να θυμίσουμε πως φορά τον V6 EcoBoost biturbo 3,5 λίτρων με απόδοση 655 PS και 76,5 kgm ροπής, ο οποίος στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 2,8" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 347 km/h. Στις επιδόσεις συμβάλλει και η προηγμένη τεχνολογία της ενεργής ανάρτησης αλλά και η εξελιγμένη αεροδυναμική του αμαξώματος.

Όλα αυτά για 1.000 πελάτες της Ford που κατάφεραν να κλείσουν μια πολυπόθητη θέση στο βιβλίο παραγγελιών του μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δοκιμάζουμε το νέο Ford GT

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube