Ένα Škoda σπάει το ρεκόρ της Ferrari στον «καλύτερο δρόμο του κόσμου»! [+video]

Ένα Škoda σπάει το ρεκόρ της Ferrari στον «καλύτερο δρόμο του κόσμου»! [+video]

Ρουμάνος με νορμάλ Octavia RS ανέβηκε πιο γρήγορα τον Transfagarasan των Καρπαθίων απ’ ό,τι ο Fabio Barone με τη Ferrari 458 του!

Ο Transfagarasan, που διασχίζει τα Καρπάθια της Ρουμανίας, έχει εξελιχθεί σε τόπο προσκυνήματος για τους φαν της οδήγησης, από τότε που ο Jeremy Clarkson του (τότε) Top Gear τον είχε ανακηρύξει ως τον «καλύτερο δρόμο του κόσμου».

Πριν λίγες μέρες, ένας τοπικός οδηγός με ένα Škoda Octavia RS έσπασε το ρεκόρ της ανάβασης του Transfagarasan που κατείχε από πέρσι ο Fabio Barone με μια βελτιωμένη Ferrari 458 Italia.

O Barone ήταν ο πρώτος που είχε χρονομετρηθεί επίσημα στην ανάβαση, τον Αύγουστο του 2015. Είχε χορηγηθεί η σχετική άδεια από τις ρουμάνικες Αρχές και είχε αποκλειστεί ένα τμήμα του δρόμου μήκους 12,3 km.

Η εν λόγω διαδρομή ξεκινούσε από τον καταρράκτη Balea και τερμάτιζε στην ομώνυμη λίμνη, στα 2.000 μέτρα υψόμετρο. Ο χρόνος που σημείωσε ο Barone ήταν 9’ 13” 442 (βλ. σχετικό video κάτω).

Έκτοτε ο Barone το έχει βάλει σκοπό να θεσπίσει ρεκόρ σε κάθε φημισμένη διαδρομή του κόσμου, όπως έκανε πρόσφατα στο «Δρόμο των Θαυμάτων» στην Κίνα. Επέστρεψε όμως φέτος στα Καρπάθια με το Ferrari Club για να συμμετάσχει σε ένα regularity rally με κλασικά αυτοκίνητα.

Το ρεκόρ του Ιταλού παρέμεινε μέχρι τα τέλη του φετινού Σεπτέμβρη, όπου ο τοπικός Andrei Mitrasca, γνωστός και ως ο πρώτος Ρουμάνος που πήρε μέρος στην ανάβαση Pike’s Peak, είδε το χρόνο της Ferrari ως «μια πρόσκληση που δεν μπορούσε να αρνηθεί».

Ο Mitrasca, που είχε διασχίσει τις ΗΠΑ με το αγωνιστικό του για να τρέξει στο Pike’s Peak, πήρε κι αυτός την έγκριση να κλείσει το δρόμο για την προσπάθειά του στα Καρπάθια.

Η ομάδα του επέλεξε για το εγχείρημα ένα νορμάλ Škoda Octavia vRS 230, που τυγχάνει να είναι και το ταχύτερο τσέχικο αυτοκίνητο στην Ιστορία. Η μόνη μετατροπή ήταν η αλλαγή των ελαστικών με Dunlop SP Sport Maxx. Συνοδηγός του Mitrasca, η Magda Matei που είχε συμμετάσχει σε έναν μόνο αγώνα μέχρι τότε.

Το ρουμάνικο πλήρωμα κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του Barone κατά 47 ολόκληρα δευτερόλεπτα (κατά σύμπτωση, το 47 είναι το αγωνιστικό νούμερο του Mitrasca)! O χρόνος που πέτυχαν ήταν 8’ 26” 160.

H Ρουμανική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ήταν εκεί για να πιστοποιήσει το ρεκόρ, που χρονομετρήθηκε με διεθνώς αναγνωρισμένο εξοπλισμό της TAG Heuer.

Μετά τη μία και μόνη του προσπάθεια, ο Andrei Mitrasca δήλωσε ενθουσιασμένος και είπε πως δεν είχε μεν πιάσει εξωπραγματικές ταχύτητες, αλλά διατήρησε γρήγορο ρυθμό πιέζοντας πολύ στις στροφές. Είπε επίσης ότι τον ευνόησαν οι καιρικές συνθήκες και κατέληξε λέγοντας ότι θα λυπόταν πολύ αν δεν βρισκόταν κανείς να σπάσει το ρεκόρ του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube