Ένα MINI Cooper S για εκτός δρόμου αποδράσεις

Ένα MINI Cooper S για εκτός δρόμου αποδράσεις

Το μικρό MINI που ήθελε να μοιάσει στο Countryman.

Ένα πολύ ιδιαίτερο MINI δημοπρατήθηκε πριν από λίγες μέρες στις ΗΠΑ, με τον ιδιοκτήτη να έχει προβεί σε πολλαπλές μετατροπές αλλάζοντας ριζικά το χαρακτήρα του σουπερμίνι και καθιστώντας το κατάλληλο για χρήση εκτός δρόμου!

Όλα ξεκίνησαν με ένα MINI Cooper S (R53) του 2004. Σε αυτό, τοποθετήθηκε κιτ ανύψωσης της ανάρτησης κατά 51 mm (2") της Journeys Off Road, ζάντες 15" Vors με ελαστικά παντός εδάφους 235/75 Falken Wildpeak AT3, εξάτμιση PaceSetter Monza, επιπλέον φώτα LED στη μάσκα, κομμένα φτερά με πλαστικές προεκτάσεις και off-road προφυλακτήρας με ποδιά από αλουμίνιο!

MINI

Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε απόχρωση Jet Black με χρυσές λεπτομέρειες στην εισαγωγή αέρα, τους καθρέφτες και την αεροτομή. Άλλα στοιχεία είναι τα aftermarket πίσω φώτα, η σχάρα οροφής, το διακοσμητικό snorkel και τα φιμέ τζάμια.

Παρόλο που τα φτερά κόπηκαν, ο πωλητής αναφέρει πως μερικές φορές τα τα θηριώδη ελαστικά ακουμπούν στο πλαστικό. Παράλληλα, η αριστερή ανάρτηση χάνει υγρά όμως μαζί με το αυτοκίνητο έρχεται και το κατάλληλο ανταλλακτικό.

ΜΙΝΙ

Στο εσωτερικό οι μαύρες δερμάτινες επενδύσεις έχουν υποστεί τη φθορά του χρόνου - ιδιαίτερα στο κάθισμα του οδηγού. Κατά τα άλλα έχουμε διπλή ηλιοροφή, ηχοσύστημα JVC με Bluetooth, αλουμινένια πεντάλ και αυτόματο κλιματισμό που όμως δεν δουλεύει.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός supercharged κινητήρας 1,6 λίτρων που έχει δεχθεί επεμβάσεις (εισαγωγή από την Alta, μίζα MSD, μπουζί NGK και εξάτμισης PaceSetter Monza). Να θυμίσουμε πως το εργοστασιακό μοντέλο απέδιδε 163 PS και 210 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Το συγκεκριμένο όχημα έχει περίπου 211.000 στο οδόμετρο ενώ είναι σίγουρο πως οι μετατροπές θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις επιδόσεις του.

Τελικά, το MINI με το ψευδώνυμο "Pepe" άλλαξε χέρια έναντι $16.500 (€13.468), μια τιμή σημαντικά υψηλότερη από τα αντίστοιχα εργοστασιακά μοντέλα της γενιάς R53.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube