Ένα Land Rover Defender για τα 40 χρόνια του Chinook

Ένα Land Rover Defender για τα 40 χρόνια του Chinook

H βρετανική Tecniq δημιούργησε το Land Rover Defender Q40 για να γιορτάσει τα 40 χρόνια παρουσίας του Chinook στην Βασιλική πολεμική αεροπορία.

Το Land Rover Defender Q40 είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης δυο θρύλων. Φέρει τη σφραγίδα της βρετανικής Tecniq και δημιουργήθηκε για να αποτίνει φόρο τιμής στο Chinook που εδώ και 40 χρόνια υπηρετεί πιστά στην Βασιλική πολεμική αεροπορία.

Η σπέσιαλ έκδοση του Defender έχει υποστεί μετατροπές τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Στην καμπίνα έχουν τοποθετηθεί αγωνιστικά καθίσματα από ανθρακόνημα τα οποία έχουν ντυθεί με δέρμα και χειροποίητες ραφές. Το τιμόνι είναι καινούργιο και το ταμπλό έχει ανασχεδιαστεί προσφέροντας καλύτερη εργονομία. Επιπλέον το τελευταίο και οι εμπρός θέσεις είναι χρώματος μαύρου όπως και στο πιλοτήριο του Chinook. Οι πίσω επιβάτες κάθονται σε καθίσματα με άσπρο μαύρο δέρμα και ανάμεσα τους βρίσκεται μια κονσόλα στην οποία μπορούν να αποθηκεύσουν το ποτό τους. Οι επιβάτες χωρίζονται από τον χώρο αποσκευών με το ίδιο κόκκινο πλέγμα που χρησιμοποιεί και το ελικόπτερο.

Eξωτερικά, το Defender Q40 είναι βαμμένο στην ίδια σκούρα πράσινη απόχρωση με το ελικόπτερο. Παράλληλα, η γρίλια είναι από ανθρακόνημα, οι θόλοι των τροχών έχουν μεγαλώσει και στο καπό έχουν προστεθεί αεραγωγοί. 

Land Rover Defender Q40

Kάτω από το καπό βρίσκεται ο 2,3 lt ΕcoBoost κινητήρας της Ford απόδοσης 310 PS και 432 Nm ροπής. Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων. Η Tecniq επενέβη και στο σύστημα αναρτήσεων του Defender θέλοντας έτσι να βετλιώσει την οδηγική συμπεριφορά του. Το έργο της ακινητοποίησης έχουν αναλάβει 6πίστονες δαγκάνες με δίσκους 345 mm εμπρός και 4πίστονες δαγκάνες με δίσκους 330 mm πίσω.

Μόλις ένα Defender Q40 θα κατασκευαστεί και τα έσοδα από την πώληση του στο Goodwood Revival τον Σεπτέμβριο θα κατατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Royal Air Forces Association.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube