Ένα ιδιαίτερο πορτρέτο του Enzo Ferrari [video]

Ένα ιδιαίτερο πορτρέτο του Enzo Ferrari [video]

Πόσο εύκολο είναι να ζωγραφίσεις τον άνθρωπο Enzo Ferrari; Για κάποιον επαγγελματία σχεδιαστή ή σκιτσογράφο είναι λογικά απλό. Είναι όμως πράγματι έτσι, όταν θα φτάσει η ώρα να πιάσεις το μολύβι;

Στην προκειμένη περίπτωση, αυτός που κλήθηκε να δημιουργήσει το πορτραίτο του Enzo Ferrari δεν ήταν κάποιος τυχαίος καλλιτέχνης αλλά ο Chief Design Officer της ομώνυμης φίρμας, Flavio Manzoni. Χαρισματικός στον τρόπο που δημιουργεί σχήματα και μορφές, φυσικά και βρήκε τη δημιουργία ενός πορτραίτου του ιδρυτή από μία παλιά φωτογραφία, ενδιαφέρουσα ιδέα. Όπως όμως ο ίδιος εξηγεί στο ολιγόλεπτο video που ακολουθεί, η όλη εμπειρία απέκτησε γρήγορα μια νέα διάσταση.

Επεξεργαζόμενος τον τρόπο που θα προσεγγίσει αυτή την απεικόνιση, άρχισε να ενθουσιάζεται ολοένα και περισσότερο με αυτή. Επί σειρά ετών είναι ο άνθρωπος που βάζει την τελική υπογραφή σε κάθε νέα Ferrari, ενώ θα είναι υπεύθυνος και για αυτές που έρχονται. Εδώ όμως βρήκε την ευκαιρία να μπει για λίγο στο μυαλό του ιδρυτή. Να συνδεθεί, έστω και σε πνευματικό επίπεδο, με τον άνθρωπο που δημιούργησε το μύθο αυτόν της αυτοκίνησης.

Στην πιο χαρακτηριστική, ίσως, φωτογραφία του, ο Enzo δεν κοιτούσε την κάμερα. Ο Flavio Manzoni επέλεξε αυτή και αποφάσισε να της δώσει μία νέα διάσταση. Καθώς ο ιδρυτής ήταν ένας μεγάλος οραματιστής, που κοιτούσε μπροστά, έτσι και εδώ, ο καλλιτέχνης διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τα συναισθήματα του προσώπου του, δίνοντας όμως ένα καθαρό, φωτεινό, ευθύ βλέμμα «προς το μέλλον». 

Όλη αυτή η διαδικασία, οι σκέψεις και οι εμπειρίες πίσω από τη δημιουργία αυτού του πορτρέτου εξηγούνται παρακάτω, από τον ίδιο το δημιουργό του. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube