Elon Musk: Το σύστημα αυτόνομης οδήγησής μας, δεν είναι τέλειο

Elon Musk: Το σύστημα αυτόνομης οδήγησής μας, δεν είναι τέλειο

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Elon Musk, ανέφερε ότι η αναβάθμιση του λογισμικού για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης των μοντέλων της φίρμας, δεν είναι... τέλειο.

«Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε την πολυαναμενόμενη αναβαθμισμένη έκδοση του λογισμικού μας για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης των μοντέλων μας. Προσπαθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω Twitter o ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, για να προσθέσει ότι «η Full Self-Driving Beta version 9.2, δεν είναι ακόμα τέλεια αλλά θα γίνει».

tesla

Το πρόβλημα, όπως πιστεύει ο Musk εντοπίζεται στο γεγονός, ότι το σύστημα θα πρέπει να έχει ένα κοινό κώδικα τόσο για την κίνηση του οχήματος σε εθνικό δίκτυο όσο και σε αστικό και αυτό για να επιτευχθεί με επιτυχία και ασφάλεια είναι άκρως περίπλοκο καθώς απαιτείται επαναπρογραμματισμός ολόκληρου του συστήματος.

Η Tesla βρέθηκε πρόσφατα ενώπιον των Αρχών στις ΗΠΑ καθώς αρκετοί οδηγοί μοντέλων της ανέφεραν ότι το σύστημα αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων τους λειτουργούσε λανθασμένα με αποτέλεσμα να υπάρξουν ουκ ολίγα τροχαία ατυχήματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube