Το ηλεκτρικό CUPRA e-Racer πάτησε πίστα [video]

Το ηλεκτρικό CUPRA e-Racer πάτησε πίστα [video]

Οι δοκιμές έδειξαν πως το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να αγωνιστεί στον νεοσύστατο θεσμό E-TCR (Electric Touring Car Races).

Το CUPRA e-Racer που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο του 2018 πάτησε πίστα.
Με όλα τα επιμέρους στοιχεία του αυτοκινήτου να έχουν δοκιμαστεί ξεχωριστά, ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί και το σύνολο και για την περίσταση επελέγη η πίστα στο Zagreb της Κροατίας. Κύριος σκοπός να «τεσταριστεί» κατά πόσο ενσωματώθηκε με τον δέοντα τρόπο η μπαταρία με τα υπόλοιπα συστήματα του αυτοκινήτου.
Και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Το e-Racer του οποίου η «ισχύς» των μπαταριών ισοδυναμεί με αυτήν 9.000 κινητών τηλεφώνων, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,2’’ και πετυχαίνει τελική ταχύτητα 201 km/h. Μάλιστα για να φτάσει την τελική του ταχύτητα απαιτείται χρόνος 8,2 δευτερολέπτων.

eracer


Οι μηχανικοί της SEAT (η Cupra έχει γίνει μια αυτόνομη μάρκα υπό την ομπρέλα της SEAT), δηλώνουν πλέον αισιόδοξοι ότι το e-Racer μπορεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό και πως το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να αγωνιστεί στον νεοσύστατο θεσμό E-TCR (Electric Touring Car Races) από το 2019. Ο θεσμός αυτός συγκεντρώνει σύμφωνα με τους ειδικούς πολλές ελπίδες να έχει σημαντικές συμμετοχές, δεδομένης και της επιτυχίας που έχει γνωρίσει η Formula E.

Με το Cupra e-Racer, θέλουμε να φέρουμε τους αγώνες στο επόμενο επίπεδο, δήλωσε ο Matthias Rabe, αντιπρόεδρος για την έρευνα και την ανάπτυξη της εταιρείας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε σε μια νέα εποχή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Βέβαια, το επόμενο στάδιο είναι όλη η τεχνογνωσία από το e-Racer να περάσει και σε μοντέλα παραγωγής με την ισπανική εταιρεία να μπαίνει και αυτή με τη σειρά της στον μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως είναι σχεδόν νομοτελειακό πως κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα γίνει.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube