Cupra e-Racer: Αγωνιστικό ηλεκτρικό Leon

Cupra e-Racer: Αγωνιστικό ηλεκτρικό Leon

Ο νέος σπορ και με δική του φίρμα πια βραχίονας της SEAT βάλθηκε να αποδείξει ότι τα EV μπορούν να είναι και «διασκεδαστικά», με ένα Leon 700 άλογα.

Με τη μαζική άφιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι θέμα χρόνου να αλλάξει και το περιβάλλον των αγώνων.

Το πρωτάθλημα TCR λοιπόν απέκτησε από σήμερα τη νέα κατηγορία e-TCR στην οποία θα συμμετέχουν ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Και η Cupra βρήκε την ευκαιρία να αποκαλύψει ένα αγωνιστικό Leon με μπαταρίες.

Διπλό ηλεκτρικό χτύπημα, λοιπόν. Με το πρώτο να αφορά ένα Leon που κάτω από το καπό δεν κρύβει ένα θερμικό μοτέρ, αλλά μπαταρίες και ηλεκτρομοτέρ, με την ισχύ του να κυμαίνεται ανάμεσα στα 400 και 700 άλογα.

Το δεύτερο βρίσκει στέγη για το πρώτο, καθώς οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος TCR εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να επισημοποιήσουν τη νέα κατηγορία e-TCR, η οποία, όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, ενσωματώνει τις αρχές της κατηγορίας TCR (κόμπακτ μπερλίνες παραγωγής, ειδικά τροποποιημένες για την πίστα), αλλά στο set-up των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.



Προς το παρόν, η Cupra είναι η μόνη μάρκα που παρουσίασε μοντέλο e-TCR. Φανταζόμαστε ότι και άλλοι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν γρήγορα μέσα στους ερχόμενους μήνες εάν το E-TCR θέλει να παραμείνει ελκυστικό. Πάντως το Cupra e-Racer είναι ένας καλός και ενδιαφέρων τρόπος για το γκρουπ SEAT να προετοιμάσει επίσης το ηλεκτρικό μέλλον του και ιδιαίτερα αυτό των σπορ μοντέλων του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube