Ελέγχεται ξανά για software ρύπων η Audi

Ελέγχεται ξανά για software ρύπων η Audi

Δημοσιεύματα θέλουν την Audi να ελέγχεται για software που βρέθηκε στα Α7 και Α8 και αφορά σε παράτυπη διαχείριση των εκπομπών ρύπων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ύποπτο για χειραγώγηση ρύπων λογισμικό βρέθηκε στα Audi A7 και A8.

Το νέο σύστημα, όπως λέει το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών, περιορίζει στο μισό την τιμή των οξειδίων του αζώτου μέχρι το τιμόνι να περιστραφεί 15 μοίρες. Το Υπουργείο έδωσε στην Audi δέκα ημέρες προθεσμία για να αντικαταστήσει το συγκεκριμένο software στην παραγωγή της από εδώ και πέρα. Και να ανακαλέσει τα αυτοκίνητα που έχουν ήδη πουληθεί με αυτό το σύστημα για τις απαραίτητες διορθώσεις.

Ήδη η Audi ανακάλεσε 24.000 αυτοκίνητα την Πέμπτη. Το ζήτημα αφορά A7 και Α8 που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 2009 και 2013. Τα 14.000 από αυτά έχουν πουληθεί στη Γερμανία.

Η Audi AG εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το θέμα: «Οι τελευταίες αναλύσεις που έγιναν στο Α7 και στο Α8, σε μοντέλα 2010 2013 με V6 και V8 κινητήρες πιστοποιημένους σύμφωνα με τις προδιαγραφές EU5, έδειξαν ότι οι εκπομπές NOx είναι αυξημένες σε ποσοστό 20-100%. Η Audi θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Αρχές και το Υπουργείο Μεταφορών. Ζητά συγνώμη στους πελάτες της για την αναστάτωση και διαβεβαιώνει πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα».

Πηγή Reuters, Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube