Εκτός δρόμου περιπέτειες με προσιτά μεταχειρισμένα [video]

Εκτός δρόμου περιπέτειες με προσιτά μεταχειρισμένα [video]

Όταν δε φοβάσαι να χτυπήσεις τους προφυλακτήρες ή το πάτωμα, πηγαίνεις πάντα πιο μακριά.

Ο Matt Watson του βρετανικού Carwow είχε την εξής απορία - χρειάζεται πραγματικά να αγοράσεις ένα 4X4 για να διασκεδάσεις σε εκτός δρόμου διαδρομές; Για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, οργάνωσε μια σειρά από απαιτητικές δοκιμασίες για τρία ιδιαίτερα προσιτά μεταχειρισμένα των προηγούμενων δεκαετιών.

Ενδεικτικό της κατάστασης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, είναι ότι η παραγωγή ξόδεψε κάτω από £600 (€688) για να αγοράσει και τα τρία μαζί! Φυσικά μιλάμε για τιμές Μ.Βρετανίας, εκεί όπου η αγορά των μεταχειρισμένων είναι πολύ διαφορετική από τη δική μας. Ο στόλος των αυτοκινήτων λοιπόν περιλαμβάνει ένα Peugeot 206 (1998-2006), ένα Ford Focus MK2 (2004-2008) και ένα Honda Civic MB Fastback (1997–2001).

Όπως καταλαβαίνετε, τα τρία μοντέλα δεν έχουν σχεδιαστεί για το χώμα, καθώς είναι προσθιοκίνητα, έχουν σχετικά μικρή απόσταση από το έδαφος, αυτοφερόμενο σασί, κακές γωνίες προσέγγισης, ακατάλληλα ελαστικά και κινητήρες με σχετικά χαμηλά επίπεδα ισχύος. Παρόλα αυτά έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα - τη μικρή τους αξία που επιτρέπει στον οδηγό να περάσει από νεροφαγώματα, πέτρες και κορυφές λόφων χωρίς να φοβάται τις ζημιές που θα γίνουν στο αμάξωμα και τα μηχανικά μέρη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube