Εκρηκτικό Renault Zoe RS πριν από το 2020;

Εκρηκτικό Renault Zoe RS πριν από το 2020;

Μια έκδοση επιδόσεων του αμιγώς ηλεκτρικού Zoe, υπό τα σήματα της Renault Sport εξετάζεται από τη γαλλική εταιρεία.

Η Renault Sport ερευνά την πιθανότητα για το λανσάρισμα ενός εκρηκτικού Zoe RS πριν από το 2020.

Ο Patrice Ratti, επικεφαλής του σπορ βραχίονα της γαλλικής εταιρείας, είχε επιβεβαιώσει παλιότερα ότι η ομάδα του κατασκεύασε ένα πρωτότυπο, ενώ η δημιουργία του πρωτοτύπου Zoe e-sport των 460 ίππων (που κλείνει το μάτι στη συμμετοχή της Renault στη Formula E) αποτελούν επιπλέον ενδείξεις για τις προσθέσεις της εταιρείας.

«Σκεφτόμαστε να φτιάξουμε ένα Zoe RS, αλλά πρόκειται για μεγάλη μελέτη και θα πάρει χρόνο», είπε ο Ratti. «Οι επιδόσεις των μπαταριών βελτιώθηκαν τόσο, έτσι ώστε είναι εφικτό, κάτι που δεν ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Οπότε οι μελέτες ξεκίνησαν».

Το σασί και το τιμόνι του Clio R.S. κατάλληλα τροποποιημένα θα προσαρμοστούν στο Zoe, ωστόσο ο Ratti είπε ότι, «ένα αυτοκίνητο Renault Sport χρειάζεται επίσης να κρατά καλά στο δρόμο και αυτό είναι η πρόκληση. Το να έχεις το βάρος των μπαταριών και την ακρίβεια για την οποία περηφανεύεσαι είναι ένα δύσκολος στόχος». Και πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί που θέτουν οι μπαταρίες σημαίνει ότι το πρωτότυπο θα μπορούσε να οδηγηθεί flat out μόνο για 15 λεπτά. «Η Renault έχει την πρωτοπορία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι που σχεδιάζουμε να το διατηρήσουμε και να το εξελίξουμε», πρόσθεσε ο Ratti. «Η απίστευτη επιτάχυνση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ταιριάζει γάντι στη Renault Sport».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube