Εκπαίδευση σε… Escape Rooms για 22.000 εργαζόμενους της Volkswagen

Εκπαίδευση σε… Escape Rooms για 22.000 εργαζόμενους της Volkswagen

Μέχρι το 2025, περίπου 22.000 εργαζόμενοι της Volkswagen στο Wolfsburg θα έχουν εκπαιδευτεί στην παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων της οικογένειας ID.

Volkswagen

Η μετάβαση της Volkswagen στην ηλεκτροκίνηση συνεχίζεται με την μετατροπή των γερμανικών εργοστασίων της, ώστε να μπορούν να κατασκευάζονται και εκεί τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Μετά τα εργοστάσια στο Zwickau και το Emden, σειρά παίρνει τώρα αυτό του Wolfsburg.

Το εργοστάσιο του Wolfsburg σύντομα θα αποκτήσει γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, γεγονός που απαιτεί επανεκπαίδευση των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό, η Volkswagen άνοιξε ένα eMotionRoom από το οποίο θα περάσουν τα επόμενα χρόνια συνολικά 22.000 εργαζόμενοι της, ώστε να ενημερωθούν και να απολαύσουν μέσω μιας διασκεδαστικής εμπειρίας όλη τη διαδικασία αλλαγής των γραμμών παραγωγής από συμβατικά σε ηλεκτρικά οχήματα.

Volkswagen

Το eMotionRoom αποτελεί μέρος ενός ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος που ξεκινάει άμεσα και θα διαρκέσει έως το 2025. Εξελίχθηκε από το Volkswagen Group Academy και ακολουθώντας την φιλοσοφία των Escape Rooms περιλαμβάνει τρία ξεχωριστά δωμάτια στα οποία οι εκπαιδευόμενοι θα καλούνται να λύσουν διάφορα πάζλ και γρίφους μέσα σε 20 λεπτά.

Όπως και στα δημοφιλή κλασικά Escape Rooms κάθε ομάδα, οι οποίες δεν θα υπερβαίνουν σε αριθμό τους τέσσερις υπαλλήλους, θα πρέπει να βρει τη λύση ώστε να ανοίξει την πόρτα και να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το ερχόμενο φθινόπωρο, στο εργοστάσιο του Wolfsburg θα ξεκινήσει να παράγεται το ID.3 και μέχρι το καλοκαίρι, περίπου 1.200 εργαζόμενοι θα έχουν εκπαιδευτεί στις διαδικασίες παραγωγής του.

«Η Volkswagen αναζητεί διαρκώς πρωτοποριακούς τρόπους για την εκπαίδευση και εξέλιξη των υπαλλήλων της. Όσο πιο ψηφιακός γίνεται ο κόσμος μας, τόσο πιο σημαντικό είναι οι εργαζόμενοί μας να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε αυτούς τους τομείς» δήλωσε σχετικά ο Gunnar Kilian, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen για τους ανθρώπινους πόρους.

Πηγή: Volkswagen

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube