Έκλεψαν χρυσή λεκάνη τουαλέτας αξίας $5,9 εκατομμυρίων και διέφυγαν με VW Golf R

Έκλεψαν χρυσή λεκάνη τουαλέτας αξίας $5,9 εκατομμυρίων και διέφυγαν με VW Golf R

Οι δράστες ξήλωσαν την πανάκριβη λεκάνη από το παλάτι του Blenheim.

Μια περίεργη περίπτωση κλοπής έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο στο παλάτι του Blenheim, στην οποία εμπλέκονται μια χρυσή λεκάνη τουαλέτας αξίας $5,9 εκατομμυρίων, ένας αρκετά "ψαγμένος" διαρρήκτης και ένα Volkswagen Golf VII R το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως όχημα διαφυγής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Volkswagen Golf R

Volkswagen Golf VII R

Η χρυσή λεκάνη κατασκευασμένη εξολοκλήρου από χρυσό 18 καρατίων είναι έργο του καλλιτέχνη Maurizio Cattelan με τίτλο "America". Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι όσοι επισκέπτονταν το παλάτι του 18ου αιώνα που βρίσκεται στο στο Woodstock, Oxfordshire της Αγγλίας, εκτός από το να θαυμάσουν τη χρυσή λεκάνη, είχαν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς το έργο τέχνης βρισκόταν στο Guggenheim Museum της Νέας Υόρκης από το 2016, όπου την χρησιμοποίησαν πάνω από 100.000 άνθρωποι προτού μεταφερθεί στο νέο του σπίτι.

Golden toilet

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων, οι κλέφτες "ξήλωσαν" τη λεκάνη από το μικρό ξύλινο δωμάτιο όπου είχε τοποθετηθεί, σπάζοντας τους σωλήνες και προκαλώντας μια μικρή πλημμύρα εντός του παλατιού. Η αστυνομία έχει συλλάβει ήδη δύο υπόπτους, όμως πιστεύει πως εκτός το μπλε Volkswagen Golf VII R που φορούσε ψεύτικες πινακίδες, υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο που συμμετείχε στη ληστεία.

Όποιος βρει και επιστρέψει την τουαλέτα με ασφαλή τρόπο θα αποζημκωθεί με £100.000 για την καλή του πράξη. Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το τετρακίνητο Volkswagen Golf VII R ήταν μια καλή επιλογή για όχημα διαφυγής, καθώς εκτός από τις επιδόσεις του, διακρίνεται και για την πρακτικότητα του ως μικρομεσαίο hot hatch, διευκολύνοντας τη μεταφορά αντικειμένων όπως η συγκεκριμένη λεκάνη.

Πηγή: Carbuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube