Έκανε Bungee Jumping με αυτοκίνητο! [video]

Έκανε Bungee Jumping με αυτοκίνητο! [video]

Μια ακραία δοκιμασία στο βρετανικό Top Gear με οδηγό τον Freddie Flintoff.

Ο παρουσιαστής του βρετανικού Top Gear, Freddie Flintoff, συμμετείχε σε ένα εντυπωσιακό stunt στο πρώτο επεισόδιο της 28ης σεζόν που προβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα - έκανε bungee jumping με αυτοκίνητο!

Το ανοιχτό Rover Metro βρέθηκε στην κορυφή του φράγματος Luzzone στην Ελβετία και από εκεί ακολούθησε ελεύθερη πτώση από ύψος 165 μέτρων. Στόχος της δοκιμασίας ήταν να μετρηθεί η επιτάχυνση 0-97 km/h ώστε να διαπιστώσουν αν το ταπεινό καμπριολέ θα μπορούσε να πλησιάσει το χρόνο 2,8" του Ariel Atom 4. Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, η επιτάχυνση του Ariel Atom 4 είναι κοντά στο 1 g της ελεύθερης πτώσης, οπότε η επίδοση του Rover Metro ήταν πολύ κοντά - στα 2,7".

Όπως και να έχει πρέπει να αναγνωρίσουμε το θάρρος του Flintoff που δέχθηκε να καθίσει στη θέση του οδηγού. Ο παρουσιαστής είναι καλά στην υγεία του όμως δεν βγήκε αλώβητος από τη διαδικασία καθώς η ζώνη ασφαλείας άφησε το σημάδι της στο στέρνο του. Πάντως το σίγουρο είναι πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τη στιγμή που έλυσε το χειρόφρενο, και τη στροφή 180 μοιρών που ακολούθησε!

Πηγή: Top Gear

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube