Είστε «κακός» οδηγός; Ίσως και να ναι κληρονομικό...

Είστε «κακός» οδηγός; Ίσως και να ναι κληρονομικό...

Μια έκθεση στην Αγγλία, έρχεται να υποστηρίξει ότι το 66% των «κακών» οδηγών εμφανίζει τις ίδιες «συνήθειες» στην οδήγηση, όπως οι γονείς του. Καλά όλα αυτά αλλά μην τυχόν και υποστηρίξετε κάτι τέτοιο στο δικαστήριο...

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.000 οδηγών, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς, είχαν υποπέσει σε σωρεία οδηγικών παραβάσεων. Το ίδιο όμως ίσχυε και για τους γονείς τους!

Στην έκθεση της, η έρευνα αναφέρει πως το 66% των «παραβατικών» οδηγών, έχει δεχθεί περισσότερες από μία κλήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, με την πλειονότητα αυτών, να αφορά την υπερβολική ταχύτητα.

speed limit

Ποσοστό υψηλότερο του 55%, ανέφερε ότι οι «κακές» συνήθειες του οφείλονται στις εικόνες αλλά και τις εμπειρίες που είχε από μικρό παιδί, βλέποντας τον γονιό του να οδηγεί, ενώ το 49%, υποστήριξε ότι επίσης φταίνε οι γονείς του, για τον επιθετικό τρόπο οδήγησης του και την «τάση» που εμφανίζει να παρκάρει παράνομα.

Στον αντίποδα, ποσοστό μικρότερο του 10% δήλωσε ότι θυμάται τους γονείς τους να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης και να τηρούν πάντα, τα όρια ταχύτητας.

bad

Το πιο εντυπωσιακό βέβαια στοιχείο της έρευνας έχει να κάνει με την εντύπωση που έχουν οι «παραβατικοί» οδηγοί για τον εαυτό τους. Θεωρούν, ότι παρά τις κάμποσες βεβαιωμένες παραβάσεις που έχουν στο παλμαρέ τους, είναι πολύ καλύτεροι οδηγοί απ’ ότι ήταν οι γονείς τους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube