Είναι η Tesla ένα premium brand;

Είναι η Tesla ένα premium brand;

Η Tesla μπαίνει «σφήνα» και στους premium κατασκευαστές. Τουλάχιστον από πλευράς πωλήσεων στις ΗΠΑ. Είναι όμως ένα premium brand;

Η Tesla κερδίζει συνεχώς έδαφος ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές. Audi, BMW, Lexus και Mercedes-Benz νιώθουν καυτή την ανάσα της και πλέον η μάχη των πωλήσεων για τη φετινή χρονιά αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Πολλοί, συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων της Tesla, δεν θεωρούν την αμερικανική φίρμα ένα «premium brand». Άλλοι βέβαια, αποκαλούν τα μοντέλα της Tesla «premium» και τα συγκρίνουν με τον πολυτελή ανταγωνισμό. Η αλήθεια, βρίσκεται κάπου στη μέση.

tes1

Ποιοτικά, δε χωρά αμφιβολία ότι η Tesla χρειάζεται πολλή δουλειά για να μπορέσει να πλησιάσει εταιρείες όπως Audi, BMW, Lexus και Mercedes-Benz. Ωστόσο, τιμολογιακά, δεν απέχει πολύ από τον premium ανταγωνισμό. Όπως και να χει η ουσία είναι, ότι η Tesla, το 2020, προσπέρασε την Audi στην μάχη των πωλήσεων στις ΗΠΑ, όντας πλέον μέσα στο top 5 των premium brands της αμερικανικής αγοράς!

Κατέγραψε τη χρονιά που μας πέρασε 200.500 ταξινομήσεις, έναντι 183.600 της Audi! Στην πρώτη θέση, βρέθηκε η BMW (287.259 ταξινομήσεις), στη δεύτερη η Lexus (271.384 ταξινομήσεις) και στην τρίτη, η Mercedes, με 265.600 πωλήσεις.

Εάν μέσα στο 2021 η Tesla καταφέρει να μπει σφήνα στην 3αδα (γεγονός που δε φαντάζει αδύνατο), όντας ένα brand που παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα, τότε οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο στον Elon Musk για το δημιούργημα του... Ασχέτως εάν το θεωρούμε premium ή μη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube