Έχετε ξαναδεί FIAT Tipo σε έκδοση Type R;

Έχετε ξαναδεί FIAT Tipo σε έκδοση Type R;

Ο ιδιοκτήτης αυτόυ του τετράπορτου FIAT Tipo το έχει μετατρέψει σε κλώνο του Honda Civic Type R!

To FIAT Tipo (κυκλοφορεί με το όνομα Egea στην αγορά της Τουρκίας) είναι ένα προσιτό μικρομεσαίο που - τουλάχιστον μέχρι στιγμής - δεν έχει αποκτήσει κάποια "καυτή" έκδοση επιδόσεων. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες του που έχουν προβεί σε μετατροπές. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το Tipo Type R που βλέπετε στις φωτογραφίες και προέρχεται από την πόλη Körfez της Τουρκίας.

Ιδιοκτήτης του μοντέλου είναι ο Gürkan isfeN ο οποίος από ότι φαίνεται είναι μεγάλος θαυμαστής του Honda Civic Type R. Εμπνευσμένος από το ιαπωνικό hot hatch, τοποθέτησε στο Tipo Sedan ένα πλήρες bodykit που το έχει κάνει αγνώριστο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα ταξί Fiat Tipo με προφυλακτήρα από BMW M3

FIAT

Οι προφυλακτήρες με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, η τεράστια φτερούγα, οι αεροτομές οροφής, τα μαρσπιέ και οι προεκτάσεις των φτερών είναι πιστές απομιμήσεις του Type R. Επιπλέον, το εμπρός σπλίτερ που μοιάζει να ακουμπά στο έδαφος, τα επιπλεον πτερύγια, οι εσοχές στο καπό, οι περίεργες ζάντες αλουμινίου, οι καθρέφτες και η οροφή τύπου BMW M3, οι λεπτομέρειες από χρώμιο, ο πίσω διαχύτης με τριπλές απολήξεις της εξάτμισης και τα εμβλήματα της Abarth, συμπληρώνουν την - αντισυμβατική για μοντέλο της FIAT - εικόνα.

Στο εσωτερικό και τον χώρο αποσκευών, βρίσκουμε αμέτρητα ηχεία, με τον ιδιοκτήτη να έχει επενδύσει αρκετά χρήματα στο συγκεκριμένο τομέα, ενώ έχουμε επίσης aftermarket οθόνη, επενδύσεις από Alcantara και κόκινες πινελιές σε ταμπλό και πόρτες.

Δε γνωρίζουμε τι βρίσκεται κάτω από το καπό του Tipo Type R όμως εικάζουμε πως έχουμε να κάνουμε με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 MultiJet απόδοσης 120 PS που ήταν και ο ισχυρότερος στη γκάμα του pre-facelift μοντέλου. Να θυμίσουμε πως το FIAT Tipo παράγεται στο εργοστάσιο Tofaş στην πόλη Bursa της Τουρκίας ενώ πρόσφατα απέκτησε ανανεωμένη γκάμα εκδόσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube