Έχεις αργό αυτοκίνητο; Ξέχνα τη βόλτα στο Nürburgring [video]

Έχεις αργό αυτοκίνητο; Ξέχνα τη βόλτα στο Nürburgring [video]

Επικαλούμενο την ασφάλεια, το Nürburgring Nordschleife βάζει κατώτατο όριο ταχύτητας ως προϋπόθεση για να μπεις στην «Πράσινη κόλαση». 

Ίσως η πιο διάσημη πίστα στον κόσμο. Αυτή που μπορεί ο οποιoσδήποτε να πληρώσει ένα εισιτήριο και να μπει να κάνει μια βόλτα με το αυτοκίνητό του εκεί που «πάτησαν» κατά καιρούς, μεγάλα ονόματα του mootorpsort.

Ο οποιοσδήποτε; Όχι πια, καθώς οι υπεύθυνοι της «Πράσινης κόλασης» αποφάσισαν (για λόγους ασφαλείας όπως λένε) να βάλουν κατώτατο όριο ταχύτητας που μπορεί να αναπτύξει ένα αυτοκίνητο προκειμένου να περάσει τις μπάρες και να μπει στην πίστα. Εξυπακούεται πως ανώτατο δεν υπάρχει...

Μέχρι πρότινος λοιπόν το κατώτατο όριο ταχύτητας ήταν τα 60 km/h. Αυτό σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης ενός ιστορικού οχήματος, π.χ., μπορούσε να πληρώσει €25-30 και να μπει στο Nürburgring Nordschleife να κάνει τη βόλτα του μαζί με τα διάφορα supercars που συχνά βλέπουμε στην πίστα. Τώρα αυτός ο ιδιοκτήτης απλά θα «τρώει πόρτα» καθώς οι υπεύθυνοι αύξησαν το κατώτατο όριο ταχύτητας που μπορεί να αναπτύξει ένα αυτοκίνητο στα 130 km/h. 

Nürburgring Nordschleife

Αυτό που είναι επίσης ενδιαφέρον είναι ότι οι υπεύθυνοι του Ring εξετάζουν την αρχική καταχωρημένη μέγιστη ταχύτητα ενός αυτοκινήτου, ή με άλλα λόγια, την τελική του ταχύτητα όταν αυτό βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι αν βάλετε έναν πιο δυνατό κινητήρα σε ένα παλαιότερο κλασικό που είχε αρχικά τελική ταχύτητα μικρότερη από 130 km/h, πάλι δεν θα μπορείτε να μπείτε στην πίστα.

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές οι οδηγοί ενός supercar έβλεπαν μπροστά τους ένα παλιό, ιστορικό αυτοκίνητο να «σέρνεται» και αυτό ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς το να μοιράζεσαι την πίστα με αυτοκίνητα που μόλις και μετά βίας μπορούν να ανέβουν στο λόφο μεταξύ Bergwerk και Klosertal μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα αυξανόμενων ατυχημάτων στο Ring. Έτσι πέρα από αυτό το μέτρο, οι υπεύθυνοι της πίστας εγκαθιστούν ένα νέο σύστημα ασφαλείας με τεχνητή νοημοσύνη (AI) που μπορεί αυτόματα να ανιχνεύσει κινδύνους και να να ενεργοποιήσει προειδοποιητικά φώτα σε όλο το μήκος της πίστας.

Δείτε ένα βίντεο με τα πιο εντυπωσιακά ατυχήματα στο Ring το 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube