Εγκρίθηκε η λύση για το dieselgate, ανακαλούνται πρώτα τα VW Amarok

Εγκρίθηκε η λύση για το dieselgate, ανακαλούνται πρώτα τα VW Amarok

To VW Group πήρε την έγκριση για το πρώτο στάδιο της ανάκλησης 8,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Το σχέδιο ανάκλησης αφορά σε ντίζελ μοντέλα των VW, Audi, Skoda και SEAT που έχουν παράνομο λογισμικό διαχείρισης καυσαερίων, όπως ορίζεται αυτό από τον ευρωπαϊκό νόμο.

Η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών (ΚΒΑ) της Γερμανίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι έδωσε την τελική έγκριση για τις προτεινόμενες από τη VW λύσεις στο φορτηγάκι Amarok με τον 2λιτρο κινητήρα ντίζελ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία έγκρισης τύπου της ΕΕ, η λύση ισχύει και για τα 28 κράτη μέλη.

«Η VW μπορεί να ξεκινήσει την ανάκληση ειδοποιώντας τους ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων», δήλωσε η ΚΒΑ σε ανακοίνωσή της.

Η Υπηρεσία είπε επίσης ότι συνεχίζει την εξέταση των σχεδίων της VW για άλλα εμπλεκόμενα μοντέλα. Μετά το Amarok πιθανότατα θα ακολουθήσουν τα Passat με 2λιτρους ντίζελ στο τέλος του Φερβουαρίου ή αρχές Μαρτίου, αν η ΚΒΑ εγκρίνει τη λύση

Η ΚΒΑ είχε απαιτήσει από τη VW τον Οκτώβριο να ανακαλέσει μοντέλα με κινητήρες ντίζελ 1.2, 1.6 και 2.0 εφοδιασμένους με λογισμικό παράκαμψης των δοκιμών εκπομπής ΝΟx. Η Υπηρεσία έδωσε προκαταρκτική έγκριση στις προτεινόμενες διορθώσεις των κινητήρων το Δεκέμβριο. 

Η VW λέει ότι η λύση για το Amarok δεν θα φέρει καμία μείωση στην ισχύ και την οικονομία καυσίμου. Τα εγκεκριμένα συνεργεία ήδη έχουν το ανανεωμένο λογισμικό για να γίνει η διόρθωση.

Εκπρόσωπος της VW δήλωσε ότι η ανάκληση στην Ευρώπη δεν αποτελεί παραδοχή αδικήματος από μέρους της VW επειδή η εταιρεία επέλεξε να δεχτεί την απαίτηση της ΚΒΑ για ανάκληση, αντί να την προσβάλει στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube