Έφυγε από τη ζωή στα 91 της χρόνια η Marella Agnelli

Έφυγε από τη ζωή στα 91 της χρόνια η Marella Agnelli

Ήταν από το 1953 παντρεμένη με τον Giovanni Agnelli και μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. 

Η Marella Agnelli, η 91χρονη σύζυγος του τελευταίου προέδρου της FIAT Giovanni Agnelli, πέθανε το Σάββατο στο σπίτι της στο Τορίνο, δήλωσε η οικογένεια Agnelli.

Γεννημένη στη Φλωρεντία με πατέρα τον Ναπολιτάνο πρίγκιπα Filippo Caracciolo που ήταν διπλωμάτης στο επάγγελμα και μητέρα την Margaret Clarke, ο Marella παντρεύτηκε τον εγγονό του ιδρυτή της FIAT Giovanni Agnelli το 1953.

Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά, τους Edoardo και Margherita, τη μητέρα του σημερινού προέδρου της Fiat Chrysler John Elkann.

Ο Gianni Agnelli, γνωστός στους Ιταλούς ως «L'Avvocato» (ο δικηγόρος) πήρε τη Fiat από τον παππού του μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, βοηθώντας την ανοικοδόμηση του μεγαλύτερου κατασκευαστή αυτοκινήτων της Ιταλίας.

agn
Η Marella Agnelli με τους εγγονούς της Lapo (αριστερά) και John Elkann (δεξιά) στην
κηδεία του Gianni Agnelli στον Καθεδρικό Ναό του Τορίνο στις 26 Ιανουαρίου του 2003. 

Η Marella είχε ένα μοναδικό στιλ, και έγινε διάσημη για τον μακρύ και κομψό λαιμό της, που θυμίζει τις γυναίκες της Modigliani, κερδίζοντας επάξια το ψευδώνυμο «The Swan» (κύκνος) και ενέπνευσε τα διάσημα πορτρέτα του φωτογράφου Richard Avedon.

Πριν από το γάμο της, ο Marella ξεκίνησε μια καριέρα στη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη ως βοηθός του Erwin Blumenfeld, πριν επιστρέψει στην Ιταλία και συνέχισε να εργάζεται ως φωτογράφος για τον εκδότη της Vogue, Conde Nast.

Στη δεκαετία του 1970 άρχισε να σχεδιάζει σχέδια για υφάσματα διακόσμησης για κατασκευαστές στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

Παθιασμένη με τον εσωτερικό σχεδιασμό και την κηπουρική, δημοσίευσε αρκετά βιβλία σχετικά με τους κήπους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοβιογραφίας της με τίτλο «The Last Swan» που επιμελήθηκε η ανιψιά της το 2014.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube