Έχεις ηλεκτρικό ή υβριδικό; Πλήρωσε μεγαλύτερο φόρο!

Έχεις ηλεκτρικό ή υβριδικό; Πλήρωσε μεγαλύτερο φόρο!

Η Πολιτεία του Michigan «τιμωρεί» τους κατόχους ηλεκτρικών και υβριδικών διότι καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο!

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τα ηλεκτρικά και υβριδικά να πληρώνουν λιγότερους φόρους επειδή είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον καθώς καταναλώνουν και ρυπαίνουν λιγότερο.

Οι Αμερικάνοι όμως –ποιοι άλλοι;– το βλέπουν αλλιώς. Επειδή ακριβώς τα ηλεκτρικά και υβριδικά καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο, θεωρούν ότι δεν συμβάλλουν αρκετά στη φορολογία και τους αυξάνουν τα τέλη κυκλοφορίας!

Έτσι, οι οδηγοί ηλεκτρικών και υβριδικών στην Πολιτεία του Michigan θα πληρώσουν αυξημένα τέλη για το 2017. Και το σκεπτικό της νομοθεσίας είναι ότι γλιτώνουν φόρο καυσίμων, οπότε πρέπει να «ρεφάρουν» αλλιώς για να έχει η Πολιτεία αρκετά έσοδα και να συντηρεί τους δρόμους.

Σύμφωνα με τον τοπικό Νόμο 4736, οι κάτοχοι υβριδικών θα πληρώσουν $47,50 παραπάνω για αυτοκίνητα που ζυγίζουν έως 3.600 kg. Για μοντέλα πάνω από τα 3.600 kg, τα τέλη του 2017 θα αυξηθούν κατά $117,50. Και το επιπλέον ποσό θα αυξάνεται στο μέλλον κατά $2,50 για κάθε cent αύξησης του φόρου καυσίμων.

Αντίστοιχα, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα πληρώσουν $135 επιπλέον τέλη κυκλοφορίας για το 2017, αν το αυτοκίνητό τους ζυγίζει μέχρι 3.600 kg και $235 παραπάνω αν είναι βαρύτερο. Τα τέλη θα αυξάνονται κατά $5 για κάθε cent ενδεχόμενης μελλοντικής αύξησης του φόρου καυσίμων.

Ο νόμος πάντως χαρακτηρίζει υβριδικό όποιο αυτοκίνητο έχει μπαταρία με χωρητικότητα μεγαλύτερη από 4 kWh, οπότε γλιτώνουν κάποια μοντέλα όπως το Toyota Prius (1,3 kWh) και τα νέα Hyundai Ioniq Hybrid και Kia Niro Hybrid (1,56 kWh).

Το Michigan μάλιστα δεν είναι η μόνη Πολιτεία που «χαρατσώνει» τους κατόχους εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων. Το ίδιο κάνουν και οι Πολιτείες Wyoming, Colorado, Nebraska, Missouri και Georgia. Λέτε να δώσουν ιδέες και στους δικούς μας νομοθέτες;…

[Πηγή: Green Car Reports]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube