Ρεκόρ Guinness οικονομίας από την Kia

Ρεκόρ Guinness οικονομίας από την Kia

To υβριδικό Kia Niro διέσχισε τις ΗΠΑ, από ακτή σε ακτή, καταναλώνοντας μια εκπληκτικά μικρή ποσότητα βενζίνης.

Το Kia Niro είναι στην ουσία μια crossover έκδοση του νέου Hyundai Ioniq, οπότε το ρεκόρ έχει σημασία τη σημερινή εποχή της τρέλας για τα crossover/SUV.

Με άλλα λόγια, η Kia έδειξε ότι μπορείς να είσαι μέσα στη μόδα, χωρίς να καταναλώνεις πολύ καύσιμο και να ρυπαίνεις την ατμόσφαιρα.

Το υβριδικό Niro, λοιπόν, με πλήρωμα τον Wayne Gerdes από την California και τον Robert Winger από τη Virginia, κατάφερε να καλύψει τα 5.979,3 km από το Los Angeles στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, μέχρι τη Νέα Υόρκη στην ανατολική, με μόνο 48,5 γαλόνια (186,7 λίτρα) βενζίνης – πράγμα που αντιστοιχεί σε μια μέση κατανάλωση μόλις 3,07 lt/100km.

Να τονίσουμε εδώ ότι η κατανάλωση αυτή είναι σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίες, και όχι σε εργαστηριακές, όπως αυτή που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές.

Το υβριδικό Niro του εγχειρήματος, επισημαίνει η Kia, ήταν εντελώς νορμάλ και χωρίς καμία ειδική προετοιμασία. Έτσι θέσπισε ένα νέο απόλυτο Ρεκόρ Guinness οικονομίας για τη διάσχιση των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι είναι το νέο Kia Niro

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) των ΗΠΑ δίνει τη μέση κατανάλωση του Niro ως 4,79 lt/100km, οπότε οι δύο Αμερικανοί της ιστορίας μας βελτίωσαν κατά 36% αυτή την επίσημη τιμή.

Κατά την ΕΡΑ, το Toyota Prius Eco (4,27 lt/100km) και το «αδελφό» του Niro, Hyundai Ioniq Hybrid (4,13 lt/100km), είναι ακόμη πιο οικονομικά, αλλά δεν αυτό μένει να αποδειχθεί και σε πραγματικές συνθήκες.

Έτσι κι αλλιώς, το Kia Niro θα παραμείνει στο Βιβλίο Giunness ως το πιο οικονομικό crossover/SUV του κόσμου.

Το κορεάτικο crossover θα αρχίσει να πωλείται στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2017, αλλά για να έρθει και στην Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να τελειώσουν ευνοϊκά οι διαπραγματεύσεις για την αλλαγή ιδιοκτησίας της αντιπροσωπείας, από τον Όμιλο Δάβαρη στον Όμιλο Βασιλάκη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube