Η VW διαψεύδει ότι θα εγκαταλείψει τις δραστηριότητές της στο Ιράν

Η VW διαψεύδει ότι θα εγκαταλείψει τις δραστηριότητές της στο Ιράν

Η θέση της εταιρείας δεν έχει αλλάξει δήλωσε εκπρόσωπός της, ο οποίος διέψευσε ότι έγιναν και σχετικές συζητήσεις με τον αμερικανό πρέσβη.

Ο όμιλος Volkswagen διέψευσε την Πέμπτη τα ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία κατόπιν συνομιλιών με τις ΗΠΑ, αποφάσισε να αποσυρθεί από τις δραστηριότητές του στο Ιράν.
Τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας,  ήθελαν τις ΗΠΑ και τη Volkswagen σε συζητήσεις που έγιναν με Πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γερμανία Richard Grenell, και εκπροσώπους της εταιρείας, να έχουν ως αποτέλεσμα να πεισθεί η VW να αποσυρθεί από δραστηριότητές της στο Ιράν, κρατώντας μόνον κάποιες λίγες για ανθρωπιστικούς λόγους.  

Μάλιστα ο Richard Grenell φέρεται να σχολίασε την απόφαση της VW λέγοντας  πως «είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι αφού το Ιράν επιμένει να διαθέτει σημαντικούς οικονομικούς πόρους για να εξαπλώσει τη βία και την αστάθεια σε ολόκληρο τον κόσμο».

Τον περασμένο Μάιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αποσύρει τη χώρα του από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που είχε συναφθεί μεταξύ της Τεχεράνης και πέντε παγκόσμιων δυνάμεων. Η συμφωνία αυτή, η οποία χαλάρωνε τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Τεχεράνη, είχε επιτρέψει την επιστροφή των δυτικών επιχειρήσεων στο Ιράν.που πρότεινε ότι αποφάσισε να μην ασκήσει επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Ιράν μετά από πίεση του πρεσβευτή του Donald Trump στη Γερμανία, λέγοντας ότι η θέση του στη χώρα δεν είχε αλλάξει.

Ωστόσο τώρα, πηγή μέσα από την VW δήλωσε ότι δεν έγιναν συνομιλίες με τον Grenell για το Ιράν. Και εκπρόσωπος της VW είπε στο Reuters ότι η θέση της εταιρείας δεν είχε αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες.

Ερωτηθείς για την απάντηση της VW, η εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ, Christina Higgins, δήλωσε: «Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ μιλάει για αρκετό καιρό για τους διευθύνοντες συμβούλους και τους ηγέτες της βιομηχανίας και ζητά να συμμορφωθούν με τις κυρώσεις των ΗΠΑ».

Προφανώς, φαίνεται πώς είτε οι ΗΠΑ προχώρησαν σε διαρροή για να πιέσουν την κατάσταση, είτε όντως η VW είχε συμφωνήσει αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε.
Στις επόμενες μέρες θα φανεί πού ακριβώς θα «κάτσει η μπίλια».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube