Η VW ανακοινώνει πακέτο αποζημιώσεων ύψους 10 δις δολαρίων στις ΗΠΑ

Η VW ανακοινώνει πακέτο αποζημιώσεων ύψους 10 δις δολαρίων στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ιδιοκτήτες συγκεκριμένων μοντέλων της Volkswagen θα πάρουν έως και $7.000 (€6.350) αποζημίωση για το “Dieselgate”.

Οι αποζημιώσεις δίνονται ως μέρος ενός συνολικού πακέτου 10 δις δολαρίων που θα προσφέρει η VW για να συμβιβαστεί.

Αποζημιώσεις από $1.000 έως $7.000 μπορεί να δοθούν στους ιδιοκτήτες, ανάλογα με την ηλικία του αυτοκινήτου και άλλους παράγοντες. Η πρόταση συμβιβασμού της VW θα σταλεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για έγκριση μέχρι τις 28 Ιουνίου. Τα ποσά είναι πιθανό να αλλάξουν μέχρι τότε.

Τα ποσά αυτά θα αποζημιώσουν 482.000 ιδιοκτήτες 2λιτρων ντίζελ μοντέλων που ήταν εφοδιασμένα με τη συσκευή παράκαμψης. Όμως η VW αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες για τους 3λιτρους ντίζελ της, καθώς επίσης πρόστιμα από τις αμερικανικές Αρχές και πιθανές κατηγορίες για εγκληματική ενέργεια.

Εξακολουθεί να αναμένεται ότι οι Ευρωπαίοι ιδιοκτήτες VW δεν θα αποζημιωθούν, αφού η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν παρέβη νόμους στην Ευρώπη.

Ο CEO του VW Group, Matthias ller (φωτ. κάτω), σε ομιλία του στους μετόχους την περασμένη Τετάρτη, ζήτησε συγνώμη για τις ενέργειες της εταιρείας, αλλά δεν ανακοίνωσε πόσο θα κοστίσει στον όμιλο το σκάνδαλο καυσαερίων πριν υπάρξει τελική συμφωνία με τις Αρχές των ΗΠΑ.

Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα τη «Στρατηγική 2025» που κλιμακώνει σημαντικά την ηλεκτροκίνηση στη μελλοντική γκάμα της, σε μια προσπάθεια να διορθώσει την εικόνα της. Όμως οι γερμανικές Αρχές ήδη πιέζουν για έρευνα όλων των μελών του πρώην ΔΣ της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube