Η Volvo πήρε έγκριση για κατασκευή αυτοκινήτων στην Κίνα

Η Volvo πήρε έγκριση για κατασκευή αυτοκινήτων στην Κίνα

Η κινεζικές αρχές ενέκριναν στη Volvo την εγκατάσταση εργοστασίων κατασκευής στο Daqing και στο Zhangjiakou.

Το βιομηχανικό πρόγραμμα της Volco Cars, περιλαμβανομένου του εργοστασίου στο Chengdu εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με το σχεδιασμό της σουηδικής εταιρείας.

Φυσικά, η έγκριση ήρθε σαφώς πιο εύκολα απ’ ό,τι αν την αιτούνταν οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή ή αμερικανική εταιρεία, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι η Volvo ανήκει εξ ολοκλήρου στην κινεζική Geely, κατά συνέπεια έχει, αυτό θα επί το λαϊκότερο θα λέγαμε, «μπάρμπα στην Κορώνη».

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Daqing βρίσκεται υπό κατασκευή και τα πρώτα μοντέλα προ-παραγωγής θα κατασκευαστούν αργότερα μέσα στο χρόνο και μόνο για λόγους εκπαίδευσης. Το εργοστάσιο προβλέπεται να είναι πλήρως επιχειρησιακό το 2014.

Το εργοστάσιο στο Zhangjiakou θα καταστεί λειτουργικό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και θα αρχίσει να παραδίδει κινητήρες στο εργοστάσιο της Volvo στο Chengdu, όταν η γραμμή παραγωγής τεθεί σε λειτουργία το τελευταίο 4μηνο του 2013. Το εργοστάσιο του Zhangjiakou θα προμηθεύει επίσης το εργοστάσιο στο Daqing.

Τα εργοστάσια στο Daqing και στο Zhangjiakou θα λειτουργούν επί τα βάσει της κοινοπραξίας Volvo και Geely, στην οποία η Volvo κατέχει το 30% των μετοχών. Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στις εταιρείες του Geely Holding Group.

Το εργοστάσιο στο Chengdu θα λειτουργήσει υπό την επέκταση μιας ήδη ισχύουσαν άδειας παραγωγής που κατέχει η εταιρεία Geely Holding. Η άδεια παραγωγής για το Chengdu δόθηκε τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρει η Volvo στο ενημερωτικό δελτίο Τύπου για τον βιομηχανικό κλάδος στην Κίνα, «όλα τα εργοστάσια θα λειτουργούν σε πλήρη συμμόρφωση με τις κατασκευαστικές προδιαγραφές και διαδικασίες της Volvo Cars, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα εργοστάσια της εταιρείας στην Ευρώπη.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι ο διευθυντής παραγωγής της Volvo Lars Wrebo είχε δηλώσει στην Automobilwoche ότι τα Volvo made-in-China προορίζονται για "άλλες αγορές" εκτός Ευρώπης. Και το αναφέρουμε διότι η διευκρίνιση της Volvo σχετικά με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και διαδικασίες, μας μυρίζει ότι oi δηλώσεις του Wrebo θα διαψευστούν.

[Πηγή Volvo Cars]

Φωτογραφίες από το εν ενεργεία εργοστάσιο στο Chengdu





Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube