Η Volkswagen θα κρατήσει τον λογότυπο GTI για τα Up, Polo και Golf

Η Volkswagen θα κρατήσει τον λογότυπο GTI για τα Up, Polo και Golf

Το αφεντικό της VW ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται να παρουσιαστεί κάποιο SUV με διακριτικά GTI.

Το αφεντικό της VW, Herbert Diess, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση των μοντέλων που φορούν διακριτικά GTI, δηλώνοντας ότι με το Golf, το Polo και το νεότερο Up, ολοκληρώνεται η συγκεκριμένη οικογένεια μοντέλων.

«Νομίζω ότι με τα τρία GTI που έχουμε, είμαστε καλά», είπε ο Diess. «Τα GTI για εμάς πρέπει να είναι hot hatches: Να είναι δηλαδή σπορ, βολικά στην καθημερινή χρήση και προσιτά στους περισσότερους».

Αυτή η προσέγγιση αφήνει περιθώρια για ένα ηλεκτρικό GTI, εμπλουτίζοντας έτσι την ηλεκτροκίνητη γκάμα της VW. Ο Diess όμως άφησε να εννοηθεί ότι η VW θα μπορούσε να αυξήσει την γκάμα των σπορ υβριδικών μοντέλων με τον λογότυπο GTE.

«Σιγά σιγά, όλα τα μοντέλα θα εξηλεκτρίζονται. Υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες στην γκάμα των GTE απ’ ότι σε αυτή των GTI», εξήγησε ο Diess.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει στα σκαριά έκδοση GTE για το νέο Polo, ο Diess είπε δεν θα ήταν βιώσιμο λόγω της τιμής και της τοποθέτησής του στην αγορά. Θα υπάρξουν όμως άλλα μοντέλα που θα εμπλουτίσουν την γκάμα των GTE και μάλιστα άμεσα.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube