Η Volkswagen ίσως φτιάξει το δικό της εργοστάσιο για μπαταρίες

Η Volkswagen ίσως φτιάξει το δικό της εργοστάσιο για μπαταρίες

Οι πολύ αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν από τα ηλεκτρικά της μοντέλα, ίσως καταστήσουν συμφέρουσα την κατασκευή ενός ιδιόκτητου εργοστασίου μπαταριών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε γερμανικά έντυπα, o επικεφαλής της Volkswagen, Matthias Mueller, αναφέρει ότι μπορεί να συμφέρει οικονομικά την εταιρεία του να κατασκευάζει μόνη της μπαταρίες της.

«Εάν τα ηλεκτρικά μας μοντέλα ξεπεράσουν το 25% των συνολικών πωλήσεων, αυτό θα σημαίνει ότι στο κοντινό μέλλον θα χρειαζόμαστε πάνω από 3 εκατομμύρια μπαταρίες ετησίως. Με αυτό το δεδομένο, έχει σίγουρα νόημα να κατασκευάζεις μόνος σου τις μπαταρίες που χρειάζεσαι».

Σήμερα, η εταιρεία συνεργάζεται με εξωτερικούς προμηθευτές για τις μπαταρίες των υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων της, όμως οι ανάγκες της θα εκτοξευθούν μέχρι το 2025 οπότε και θα έχει παρουσιάσει 30 ηλεκτρικά μοντέλα. Το πρώτο από αυτά, είναι το πρωτότυπο ID που έχει ήδη παρουσιαστεί και θα βρίσκεται στην παραγωγή το αργότερο μέχρι το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Αυτό είναι το ηλεκτρικό Volkswagen ID Concept

Η παραπάνω δήλωση ίσως μάλιστα να συνδέεται και με την εξαγγελία της περασμένης εβδομάδας περί 30.000 απολύσεων, εκ των οποίων οι 23.000 θα είναι στη Γερμανία. Κι αυτό καθότι ταυτόχρονα έγινε λόγος και για 9.000 προσλήψεις, ώστε να εξυπηρετηθούν οι νέες ανάγκες που προκύπτουν σταδιακά στους τομείς του εξηλεκτρισμού και της αυτόνομης οδήγησης.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube