Η Toyota θέλει να διατηρήσει την παραγωγή της στη Βρετανία παρά το Brexit

Η Toyota θέλει να διατηρήσει την παραγωγή της στη Βρετανία παρά το Brexit

Ο Ιαπωνικός κολοσσός δε βλέπει το Brexit ως αφορμή για να μεταφέρει την ευρωπαϊκή παραγωγική της διαδικασία εκτός Μεγάλης Βρετανίας.

Την εμπιστοσύνη του προς τη Βρετανική κυβέρνηση για το δίκαιο χειρισμό και ελαχιστοποίηση των συνεπειών του Brexit εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα ο Didier Leroy.

Πρόκειται για τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο για την ανταγωνιστικότητα της Toyota σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, ο Leroy δήλωσε πως ακόμα κι εάν επιβληθούν τέλη στα προϊόντα που παράγονται στη Βρετανία και εξάγονται στις ευρωπαϊκές αγορές, η εταιρεία δε θέλει να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Brexit ανησυχεί την αυτοκινητοβιομηχανία

Σε περίπτωση που επιβληθούν τέτοιοι φόροι, η Toyota θα πρέπει να αυξήσει ακόμα περισσότερο την αποδοτικότητά της ώστε να μην αυξηθεί η τελική τιμή του προϊόντος. «Θα ήταν πολύ αρνητικό για την ανταγωνιστικότητά μας να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως δε σημαίνει και ότι θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Δεν πρόκειται να μεταφέρουμε την παραγωγή μας σε άλλη χώρα μόνο και μόνο επειδή αυτό θα είναι πιο εύκολο. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του εργοστασίου μας στη Βρετανία» δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παραμένει στην Αγγλία η παραγωγή των Nissan Qashqai και X-Trail

Σε αυτό το εργοστάσιο, η Toyota κατασκευάζει Auris και Avensis, η παραγωγή των οποίων έφτασε τις 190.000 μονάδες πέρυσι. Από αυτά, μόλις το 10% πουλήθηκε στη Βρετανία ενώ το 75% κατέληξε στις ευρωπαϊκές αγορές.

Παράλληλα με αυτές τις δηλώσεις, ο Leroy ξεκαθάρισε ότι η Toyota έχει αρκετά «καύσιμα» για να συνεχίσει ακάθεκτη σε νέες τεχνολογίες, καθώς και ότι δεν έχει πρόθεση να εξαγοράσει καμία από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται. Απλώς κάνει μερικές συνεργασίες προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube