Η Toyota επαναπροσδιορίζει το Land Cruiser

Η Toyota επαναπροσδιορίζει το Land Cruiser

Καταργείται ο «παραδοσιακός» V8 κινητήρας, έρχεται και υβριδική έκδοση.

Το Land Cruiser είναι ένας πραγματικός θρύλος για την Toyota, όπως για παράδειγμα είναι το Patrol για τη  Nissan.
Ωστόσο η Toyota αποφάσισε να κάνει ένα βήμα επαναπροσδιορισμού του μοντέλου της με την κατάργηση του V8 και την υιοθέτηση μιας νέας πλατφόρμας πάνω στην οποία θα βασίζεται το μελλοντικό Land Cruiser.

Έχοντας στην… πλάτη του 67 χρόνια καριέρας, οκτώ γενιές και χιλιάδες ενθουσιώδεις ιδιοκτήτες, το Land Cruiser, στην όγδοη πλέον γενιά του που λανσαρίστηκε το 2007, είναι ένας μύθος της αυτοκίνησης στην κατηγορία του. Είναι – όπως λένε – ότι το Defender για τη Land Rover.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γενιά του Land Cruiser θα παρουσιαστεί το 2020.
Σήμερα διατίθεται με κινητήρες ντίζελ και βενζίνης, με τον V8 κινητήρα να είναι ο πλέον «διάσημος» στις περισσότερες αγορές.

Αντιμετωπίζοντας αυστηρότερα περιβαλλοντικά πρότυπα και πολιτικές στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Toyota προχωρά σε αλλαγή στρατηγικής. Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, το Land Cruiser θα εγκαταλείψει το V8 υπέρ ενός V8 3,5 biturbo, που υιοθετήθηκε πρόσφατα από την Lexus LS σε ορισμένες αγορές. Κατά τα λοιπά, το κορυφαίο ιαπωνικό 4x4 θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, με το μήκος του να φτάνει τα 5 μέτρα και να είναι εξοπλισμένο με ό,τι πιο σύγχρονο επιτάσσει η τεχνολογία.
Η μεγάλη είδηση κρατήθηκε για το τέλος όμως: Το νέο Land Cruiser θα έχει και μια υβριδική έκδοση τα τεχνικά χαρακτηριστικά της οποίας προς το παρόν αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube