Η Tesla θεωρεί το BMW i3 προϊόν... του ΙΚΕΑ

Η Tesla θεωρεί το BMW i3 προϊόν... του ΙΚΕΑ

Ο αρχισχεδιαστής της Tesla Franz von Holzhausen δεν μίλησε και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το BMW i3.

Το λανσάρισμα ενός πολύ αξιόλογου ηλεκτρικού μοντέλου όπως το BMW i3 σημαίνει αυξημένο ανταγωνισμό για την Tesla, που με το Model S έχει σαρώσει στην αγορά των Η.Π.Α. Οι άνθρωποι της αμερικανικής εταιρίας δεν βλέπουν με καλό μάτι τον νέο παίκτη, και ο αρχισχεδιαστής της Franz von Holzhausen έφτασε να πει πως το i3 του θυμίζει τα έπιπλα του ΙΚΕΑ!

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Franz von Holzhausen της Tesla δήλωσε πως το BMW i3 «δεν συνάδει με τις βασικές αξίες της BMW» και ότι φανερώνει πόσο ανούσιος είναι ο χαρακτηρισμός «απόλυτο μηχάνημα οδήγησης». Είπε μάλιστα ότι ενώ εκτιμά πολύ τη σχεδίαση του εσωτερικού του, η μορφή του αμαξώματος του θυμίζει έπιπλο από τη γνωστή αλυσίδα ΙΚΕΑ.

«Δείχνει περίεργο και πολύ αντισυμβατικό. Θεωρώ πως τέτοια αυτοκίνητα δεν πρέπει να έχουν τόσο φαντεζί εμφάνιση. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και οι ασυνήθιστες αναλογίες τα κάνουν ήδη αρκετά ξεχωριστά», είπε ο von Holzhausen. Τόνισε μάλιστα ότι αντίθετα με το Tesla Model S που συναγωνίζεται σε παρουσία μια Jaguar, το BMW i3 δείχνει «σαν ένα φουσκωμένο αυτοκινητάκι του golf με σήματα BMW».

Ο Franz von Holzhausen πριν βρεθεί στην Tesla ως αρχισχεδιαστής είχε περάσει από αντίστοιχες θέσεις στη General Motors και τη Mazda.

[Πηγή: CarBuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube