Το 90% των Tesla Model S και X βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής με προβλήματα

Το 90% των Tesla Model S και X βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής με προβλήματα

Νυν και πρώην εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη λογική «φτιάξτο γρήγορα, διόρθωσέ το μετά» της Tesla.

Ο ποιοτικός έλεγχος έχει δείξει ότι το 90% των αυτοκινήτων της Tesla που μόλις έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής παρουσιάζουν προβλήματα που χρειάζονται χρονοβόρες επισκευές.

Αυτό καταγγέλλουν εννιά νυν και πρώην εργαζόμενοι της Tesla, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μάλιστα λένε ότι το πρόβλημα δεν είναι πρόσφατο, καθώς υπήρχαν πολλά κρούσματα από το 2012. Η ίδια η Tesla αρνήθηκε να δώσει επίσημα στο Reuters στοιχεία των ποιοτικών ελέγχων, αρκέστηκε μόνο να δηλώσει ότι η διαδικασία είναι λεπτομερής και αναλυτική, και γυρίζει αυτοκίνητα πίσω ακόμη και για μικρά, ασήμαντα για άλλους κατασκευαστές προβλήματα. Το αντίστοιχο ποσοστό πάντως για τους πιο αποτελεσματικούς από τους κατασκευαστές είναι μικρότερο του 10%. Πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό ώστε να γλιτώνουν χρήματα και χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κοινωνικά ανεύθυνη η Tesla, καίει εκατομμύρια

Αν και η Tesla λέει ότι περισσότερα από τα προβλήματα είναι μικρά και λύνονται μέσα σε λίγα λεπτά, ένας πρώην επιθεωρητής της παραγωγής λέει ότι ουσιαστικά αυτό είναι ένα πηγάδι στο οποίο χάνονται πολλά λεφτά για την εταιρεία. Τα προβλήματα που αναφέρονται είναι από γρατζουνιές στη βαφή μέχρι καθίσματα που δεν λειτουργούν (η ηλεκτρική τους ρύθμιση). Αυτές είναι οι εύκολες περιπτώσεις που επιδιορθώνονται στον χώρο του εργοστασίου. Υπάρχουν όμως και άλλα, όπως αυτοκίνητα με πόρτες που δεν κλείνουν, διαρροές νερού, κομμάτια ολόκληρα από τον εσωτερικό διάκοσμο και τον εξοπλισμό που λείπουν. Τα πιο βαριά περιστατικά οδηγούνται σε ειδικό χώρο στάθμευσης και περιμένουν τη σειρά τους. Πολλές φορές εκεί υπάρχουν πάνω από 2.000 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζομένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κόλαση η παραγωγή του Tesla Model 3, 63.000 ακυρώσεις

Η J.D. Power έχει χτυπήσει το καμπανάκι για θέματα ποιότητας και προβλήματα όπως οι ελαττωματικές χειρολαβές στις πόρτες και η «στο περίπου» τοποθέτηση των πάνελ του αμαξώματος. Πολλοί ιδιοκτήτες παραπονιούνται σε φόρουμ στο διαδίκτυο για τριγμούς, ελαττωματικό software σε διάφορες εφαρμογές, κακή μόνωση στον αέρα και στο νερό. Ενώ αντίστοιχης κριτικής έτυχαν και τα δείγματα προπαραγωγής του Tesla Model 3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Tesla Roadster σπάει όλα τα ρεκόρ επιτάχυνσης [video]

Πάντως η Tesla έχει καταφέρει με την σχεδίαση, τις τεχνολογικές καινοτομίες και τις καταιγιστικές επιδόσεις να χτίσει ένα υψηλό προφίλ. Το 91% των κατόχων θα ξαναγόραζαν Tesla, σύμφωνα με έρευνα του Consumer Reports.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ηλεκτρική νταλίκα Tesla με 0-100 km/h σε 5,1"

Η Tesla δεν έχει κάνει ούτε μία κερδοφόρα χρήση από ίδρυσής της, ενώ συνεχίζει να χάνει $8.000 για κάθε λεπτό λειτουργίας της. Είναι διαφορετικό πράγμα να παρουσιάζεις κάτι πραγματικά φανταχτερό και καινοτόμο, και εντελώς διαφορετικό να καταφέρνεις να το παράγεις με ποιότητα σε μεγάλο όγκο. Πράγμα που τώρα καλείται να κάνει η εταιρεία για να διασφαλίσει το μέλλον της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube