Η τέχνη έδωσε ραντεβού με τους αγώνες στο Goodwood

Η τέχνη έδωσε ραντεβού με τους αγώνες στο Goodwood

Αγωνιστικά αυτοκίνητα χρησιμοποιήθηκαν ως καμβάς για μια ξεχωριστή προσέγγιση στη ζωγραφική

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) έτυχε μιας ξεχωριστής προβολής μέσα από την πρωτοβουλία της FIA και των οργανωτών του Goodwood. 

Eνα Honda Civic, ένα Chevrolet Cruze και ένα Volvo S60 Polestar, από αυτά που βλέπουμε στις πίστες του WTCC έγιναν… καμβάς, πάνω στον οποίο αποτυπώθηκε από καλλιτέχνες η δική τους προσέγγιση στους αγώνες ταχύτητος. 



Στο Civic το ερέθισμα ήταν ο χαρακτήρας ενός οδηγού αγώνων από ένα κόμικ και την αποτύπωση ανέλαβε το ίδρυμα Ζαν Γκρατόν. 

Στο Cruze η έμπνευση του καλλιτέχνη γκράφιτι που υπογράφει το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο χορηγός του WTCC, η εταιρεία ρολογιών Tag Heuer. Εδώ η ένταση των αγώνων αποτυπώνεται σε όλο της το μεγαλείο.

Τέλος στο Volvo παρενέβη εικαστικά η καλλιτεχνική εταιρεία του πρίγκιπα Καρόλου-Φιλίππου της Σουηδίας σε μια πιο… minimal εικαστική προσέγγιση. Λεπτομέρεια που αξίζει αναφοράς είναι ότι ο πρίγκιπας συμμετέχει με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο πρωτάθλημα της χώρας του. 

Σε ειδική σελίδα στο διαδίκτυο μπορείτα να ψηφίσετε ποιο σας αρέσει περισσότερο και να μπείτε σε κλήρωση για να κερδίσετε ένα VIP ταξίδι στον τελευταίο αγώνα του θεσμού, στο Κατάρ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube