Η Renault ξαναπροσπαθεί για το ρεκόρ με το Mégane RS; [video]

Η Renault ξαναπροσπαθεί για το ρεκόρ με το Mégane RS; [video]

Το Seat Leon Cupra 280 έγινε πρόσφατα το γρηγορότερο FWD στο Nürburgring, αλλά η Renault μάλλον δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.

Ενώ οι κατασκευαστές κορυφαίων supercars έχουν πλέον ως σημείο αναφοράς στο Nürburgring την Porsche 918 Spyder που έσπασε τα 7’, όσοι φτιάχνουν γρήγορα προσθιοκίνητα έχουν βάλει τον δικό τους στόχο, περίπου ένα λεπτό πιο πάνω.

Το πιο γρήγορο προσθιοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring είναι πλέον το Seat Leon Cupra 280 το οποίο έσπασε πρώτο το φράγμα των 8’ με χρόνο 7'58''40, αφήνοντας το Renault Mégane RS Trophy στη 2η θέση με 8'07''97. Όμως φαίνεται πως η γαλλική εταιρία θέλει να διεκδικήσει και πάλι τον τίτλο με την ανανεωμένη έκδοση του Mégane RS.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου η Renault συνελήφθη να πραγματοποιεί δοκιμές στο Ring με δύο ολοκαίνουργια Mégane RS Red Bull Racing RB8. Ελλείψει κάποιας επίσημης ενημέρωσης από τη γαλλική εταιρία δεν γνωρίζουμε τις προδιαγραφές τους. Και είναι γεγονός ότι χωρίς σημαντικές αλλαγές στον κινητήρα των 265 ή 280 PS η στο στήσιμο του Mégane θα είναι δύσκολο να πέσει ο χρόνος κατά 9’’.

Από την άλλη μπορεί η Renault απλώς να είχε τοποθετήσει σε αυτά τα δύο Mégane RS λάστιχα semi slick αντίστοιχα με τα Michelin Pilot Sport Cup 2 του Leon, ώστε να μπορεί να συγκριθεί επί ίσοις όροις... Εσείς με ποιον είστε;

[Πηγή: TouriClips]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube